MENÜ

Puan taraftarın

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Skor dezavantajına rağmen, Trabzon’un kadro yapısı Kayseri’ye oyunsal bir avantaj kazandırıyordu. Maç boyu forvete 37 ve 50’de iki kötü pas atmaktan fazlasını yapmayan Jaja’nın varlığı bile fazla iken, Selçuk’un yokluğunda maça Alanzinho ile başlamaları Trabzonluları gayet riskli bir “çok hücumculu-az orta saha” futbolu oynamaya mecbur bırakıyordu.
Kayseri, orta sahadan çabuk ve dikine oynayarak çıkıp, topu özellikle, inatçı, her rakibinden hızlı ve dayanıklı, iki ayağıyla da çalım atabilen ve asisti seven Amrabat’a geçirdikçe etkili oldu ve beraberliği de nispeten çabuk yakaladı.

İkinci yarıda pas servisini organizasyon anlayışından yoksun adamlar yerine Colman yapınca Burak topun hakkını veriverdi.

Skor üstünlüğü gene Trabzon’da ancak futbol kalitesi de gene Kayseri’de idi: Boş koşular daha çok ve kararlı olunca, topu kullanmak daha kolay, futbol daha verimli ve zevkli oluyor. Kayserililer topu daha iyi paylaşarak enerjilerini daha iyi kullandılar, nedense hep bomboş bırakılan Ziani’nin şefliğinde Trabzon kalesine rahat rahat gidip rekor sayıda pozisyon buldular.

Beraberlik golünü atmanın çok yakıştığı Glowacki’nin ikisi çizgi üzerinde kestiği sayısız top olmasaydı Kayseri 3 puanı güle oynaya alırdı.

Trabzon’a puanı taraftarının son dakikalardaki müthiş baskısı kazandırdı.

Yunus Yıldırım, Mehmet Eren’e yapılan penaltıyı verebilseydi, çok çok iyi bir maç yönetmiş olurdu.

YORUM YAZ