MENÜ

Topuk Yaylası moral deposu

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Topuk Yaylası’ndaki kampın ilk günlerinde daha çok kondisyona yönelik çalışmalar yapıldı. Sarı-Lacivertliler, Aykut Kocaman’ın bugüne kadar çalıştırdığı her takımda futbol felsefesinin temelinde yatan, çabukluk ve pas antremanlarına yöneldiler. Oyuncularıyla zaman zaman toplantılar da yapan başarılı hoca geçen sezon istatistiklerini de hiç elinden düşürmedi. Bir maçta Ortalama 30 dakika ayağında topu tutan Fenerbahçe’de bu sezon beklenti 35 dakikaya çıkmaktı ve bu hedef çalışmaların temelini oluşturan unsur oldu.

Gençlere ilk uyarı

Kanat hücumları, çabukluk ve pas çalışmaları neredeyse tüm programı belirliyordu. Bu yüzden futbolcuların her zaman daha fazla sevdiği çalışma şekli olan topla antrenman keyifleri yerine getiriyordu. Kadro genişliğinin çetin bir forma savaşına dönüşeceği de Topuk Yaylası’nda belli oldu. Keza antrenmanlar bir hayli sert geçti. Zaman zaman sertlikten yakınan genç oyunculara ise Kocaman şu yanıtı verdi: “Dünya’nın en sert liglerinden birisinde şampiyonluk mücadelesi vereceksiniz. Buna alışın, burası dikensiz gül bahçesi değil!”

Alex bildiğiniz gibi
Çalışmalarda ön plana çıkan oyuncular olduğu gibi beklenenin uzağında kalanlar da vardı. Özellilkle Kaptan Alex, attığı jeneriklik goller ve gösterdiği performans ile yine gözdeler arasındaydı. Onu Stoch izledi. Slovak yıldız geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor. Bienvenu de kızışan forma savaşının farkındaydı, çok hırslı bir çalışma dönemi sergiledi. Gökhan da istikrarsız bir yılın ardından son virajlarda açılmıştı, bu sezona mental olarak daha hazır gibi göründü. Bekir ise aynı Bekir... Hep görev sorumluluğunun bilincinde. Mehmet Topuz’da pek bir değişiklik yok geçen sezon bıraktığı yerden devam ediyor ancak Kuyt’tan formayı alması da zor görünüyor.

Sezer’in işi zor

Sezer hâlâ geçen sezon yaşadığı ağır sakatlığın izlerini taşıyor. 18 kişilik kadroya girmesi için bile zamana ihtiyacı var. Özer çalışkan ve hırslı ama kafasında bir huzursuzluk var gibi. Gönderileceği şeklindeki haberler oyuncuyu çok etkilemiş görünüyor. Caner çok hareketli, yeni transfer Hasan Ali ile rakibe göre bazen de Stoch’la forma yarışında olacak gibi görünüyor. Cristian geçen sezon ortaya koyduğu iyi performansın üzerine çok şeyler katıyor. Serdar Kesimal tam bir soru işareti. Ancak bunda önemli etki kamp sırasında ara ara kasıklarından yaşadığı sakatlık. Geçen sezon devre arasında alınan Özgür Çek ise ilk etap çalışmalarında göz dolduramayan oyunculardan birisi. Forma savaşında ‘varım’ demek istiyorsa, Viyana’da çok daha fazla çalışmak zorunda. Altyapıdan kadroya davet edilen genç oyuncular da henüz Fenerbahçe kadrosu için yeterli değiller.

Egemen uyum sağladı


Yeni transferlerden Egemen için söylenecek pek bir şey yok. Takıma o kadar hızlı uyum sağladı ki, kimse onun için yeni transfer diyemez. Salih Uçan kampın en göze batan oyuncusu oldu. Genç olmasına rağmen özgüveni son derece yerinde. Mehmet Topal adaptasyon sürecini hızla geçiyor. Hasan Ali kalitesini ortaya koyuyor, ancak forması garanti denilecek bir düzeyde henüz değil.

Can Gebetaş

YORUM YAZ