MENÜ

Şov devam etmeli

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Özellikle Alex'in de ayrılması sonrasında ortasahanın önemli derecede yükünü üzerini alacak olan Meireles'in gelir gelmez sakatlanması yukarıdaki durum için önemli bir etki oluşturmuştu kuşkusuz. Dün akşam hem Meireles'in geri dönmesi hemde takım halindeki inanmışlık sahaya yansıdı. Haftalardır eleştirilen Fenerbahçeli oyuncular oyuna ağırlığını koyarak,geçen haftalara göre daha olumlu ve taktisel anlamda da ne istediğini bilen bir görünüme bürünmüştü.

Sarı lacivertlilerin takım halinde çok fazla sorunları bulunuyrdu. Defansif anlamda bireysel hatalardan verilen pozisyonların fazlalığı, ortasahanın topu ileriye taşıma konusundaki yetersizliği ve kanat oyuncularının düşük performansı sebebiyle, Aykut Kocaman'ın futbol devriminin temelinde yatan modernizasyonun çokta fazla gözlenemediği maçlar ortaya çıkıyordu. Genellikle duran top organizasyonlarından bulunan goller, hasbelkader galibiyetleri getiriyordu. Problemlerin net olarak göze çarptığı noktalarda ise Kocaman'ın 'takım hüvviyetini kazanamak için zamana ihtiyacımız var' sözleri basın toplarının ana konusunu oluşturuyordu. Limassol maçı Kocaman'ın haklı çıkabileceğine dair önemli göstergeler taşıması açısından anlamlıydı öte yandan.

Limassol maçında Fenerbahçe'nin bu hüvviyete bürünmesi açısından önemli yol katettiğini görmüş olduk. Daha hazır bir takım, daha hırslı ve istekli oyuncular grubu ve en önemlisi iki farklı galibiyete rağmen geriye yaslanmadan hala rakibine gözdağı vermeyi başaran oyuncular. Gelecek adına bu maç Fenerbahçe adına iyi sinyalleri beraberinde getirdi. Yeterli mi? Evet değil ama iyi futbolun temellerinin atıldığı bir maç olması açısından önemli. Meireles'in dönüşüde onun bu takım için ne ifade ettiğinin çok açık göstergesi oldu.

YORUM YAZ