MENÜ

Sorunlar çözüm bekliyor

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Yeni sezon hazırlıkları için yeniden start veren Sarı-Lacivertli takım, Topuk Yaylası’nda daha çok pasa dayalı, kanat organizasyonları, oyun yönünü değiştirme konusunda yoğunlaştırılmış bir çalışma programıyla yeni sezon hazırlıklarına merhaba dedi.

Gol yollarında sıkıntı
Bu esnada kadrosundan Dia ve Emre gibi iki önemli oyuncu ayrılmış yerlerine ise Egemen, Mehmet Topal, Kuyt ve Salih Uçan gibi transferler yapılmıştı. Hazırlık kampının ardından Avusturya’da yapılan 3 hazırlık maçında oynanan futbol, takım halinde iyi sinyaller verse de Fenerbahçe, gol yollarında önemli sıkıntılar yaşadı. Sow, Bienvenu ve Semih’in yetersiz oluşu bu bölgede alternatif arayışlarına itse de, Kuyt’un forvetteki performansı yüzleri güldüren etki oldu. Krasiç transferi ile sağ kanadına takviye yapan Kanarya, Kuyt’u forvet bölgesine kaydırınca gol sorununa çözüm bulmuş gibiydi. Vaslui ve Galatasaray maçlarında Hollandalı’nın attığı goller, büyüyen golcü yarasına merhem olmuştu. Ancak bu iki maç gösterdi ki, orta saha ve defans bölgesinde de sıkıntılar yaşanıyor.

Yük Alex’e biniyor
Sezon öncesinde tüm bu sıkıntılara Volkan’ın beklenmedik sakatlığı eklenince, işler iyice arap saçına döndü. Şimdiki durumda orta saha problemli, defans problemli ve kalede sıkıntı yaşanıyor. Mert kaliteli ve yetenekli bir oyuncu ancak tecrübe eksikliği kafalarda ciddi soru işareti bırakıyor. Defansta Yobo’nun dönüşü merakla bekleniyor. Yobo, partneri Egemen ile henüz yan yana oynamadı. Şimdi sadece Elazığ maçında oynayacak ikiliyi, hataların telafisinin zor olacağı kritik bir Moskova maçı bekliyor. Emre’nin yeri doldurulamadığından orta sahanın yükü Alex’e biniyor. O da gününde değilse işler forvetler adına daha da zorlaşıyor. Bir yandan Süper Lig başlıyor ama öte yandan Vaslui maçında zorlanan, Galatasaray karşısında bocalayan takımda sorunlar da çözümlenmeyi bekliyor.

YORUM YAZ