MENÜ

80 dakika önce alınmalı

Abone Ol Google News

Cathine adlı yasaklı madde kullandığı tespit edilen Kerem Gönlüm ile birlikte Mario Kasun’da da yasaklı madde olması tartışmalara yol açıyor. Oyuncuda çıkan değerler Basketbol Federasyo’ndan kulübe gelen belgeye göre eşik değerinin altında (3,5 mg/ml) ve cezai bir yaptırım uygulanması durumu söz konusu değil.

Haberin Devamı

Ancak adı geçen madde yasaklılar listesinde ve yarılanma süresi 3 saat. Yani bu madde vücuda alındıktan 3 saat sonra yapılan bir ölçüm değerinde, aldığı miktarın yarısı oranında değerde çıkıyor. İlaç tam etki için 80 dakika önce kullanılmalı. Saat 20:00 de başlayacak mücadele için oyuncunun ilacı alma saati 18:30 civarı. Maç sonrası doping testine ortalama 22:00’de gittiğini düşünürseniz ilacı kullandıktan üç buçuk saat sonra test yapılmış yani yarılanma süresi dolmuş.

Bu durumda maç esnasında Kasun’da da bulunan yasaklı madde değeri basit bir hesapla 7 seviyelerinde ve eşik değerinin üzerinde. Aynı hesabı Kerem için yaparsanız zaten beş çıkan değer çok daha fazla seviye. Federasyon basit bir bilimsel formülle maç esnasında oyuncuların vücudunda olan miktarı hesaplatabilir ve önemli olanda müsabaka içerisindeki değerlerse; bir an önce harekete geçmelidir.

Haberin Devamı
YORUM YAZ