MENÜ

Zübeyde Hanım'ın kızları zorda

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu sorunların en büyüğü de voleybol şubesinin sırtında; daha doğrusu sahada ter döken Karşıyaka Bayan Voleybol Takımı’nın. 2. Lig A Grubu’nda 2. sırada yer alan, 1.Lig’e çıkma şansları çok yüksek olan, Türkiye Kupası’nda; Vakıfbank, Eczacıbaşı Vitra ve Galatasaray Daikin ile birlikte dörtlü final oynama başarısı gösteren ‘Kaf-Sin-Kaf’ kızları artık çok umutsuz. Taraftar her maç yanlarında olsa da onlar yönetimsel ilgisizlikten dert yanıyor.

Sözler veriliyor...

Yaşları 20-21 arasında, çoğu İzmir dışında ailesinden uzak mücadeleye devam etmeye çalışan voleybolcular, şu ana kadar sadece Ağustos ayındaki maaşlarını tam olarak alabildiler. Aynı zamanda hiçbir birikimi olmayan bu sporculardan ailelerine yardım edenler de var. Ama nasıl?!! Arada ufak çaplı primler verilmiş olsa da 5-6 aylık maaşlarını “Ha bugün, ha yarın” sözleriyle umutla beklemiş, inanmış ancak sonuca ulaşamamışlar. Voleybolcular maçtan maça gördükleri ve görüşme taleplerini reddeden Kulüp Başkanı Cihan Büyükoral’dan ilgi ve destek bekliyorlar ancak bundan da sonuç alamadılar. Voleybol Şubesi Başkanı Güçlü Aydoğdu ise “Mayıs sonu göreve geldik. Temmuz’da takımı kurduk. Şubeyi borç yüküyle devraldık. Gelirler geçmiş dönem borçlarını kapatmak için kullanılıyor. Federasyonlardan gelirlerimizi alamıyoruz ve sponsor bulmakta güçlük çekiyoruz” sözleriyle yönetim tarafındaki sıkıntıyı açıklıyor. Ancak voleybolcular bütün sorunlara rağmen, kendi içlerindeki keyifli arkadaşlık ortamı nedeniyle ve verilen sözlerin tutulması umuduyla bugüne kadar takımdan ayrılmadılar. 1.Lig’e çıkma hedefine kanalize olmuş bir takım olarak hiçbir protestoda bulunmayıp her antrenmana çıktılar, her maçta sonuna kadar mücadele ettiler.

İhtar çekildi...

“Ödemeler, yarın, haftaya” gibi sözlere itimat eden, artık moral ve motivasyonları kalmayan voleybolcular sonunda çareyi federasyona ihtar çekmekte buldu. Bunun karşılığında Karşıyaka Spor Kulübü’nün de cevap hakkı var.

Ya hep ya hiç

Karşıyaka, ligde son maçını bugün evinde Maltepe’ye karşı oynayacak. 1. Lig’e yükselecek takımların belli olacağı yarı final maçları 5-7 Nisan arasında Isparta’da, finaller de 14-16 Nisan arasında Alanya’da oynanacak. Şube, “Deplasmana nasıl gidilecek?” diye düşünüyor. Voleybolcular da bu özverilerinin karşılığını ne zaman alacaklar, “Yöneticiler ne zaman gerçekçi tavır sergileyecek” diye bekliyor. Bütün takım kenetlenmiş durumda. “Ya hep ya hiç” şeklinde yollarına devam edecekler. Bir kişi oynamazsa hiçbiri oynamayacak. Takım dağılma tehlikesiyle karşı karşıya, eğer ki yönetim çözüm planı sunmazsa. Bu durumda 1. Lig’e çıkma şansı çok yüksek olan kulübün terfi maçlarına gerçek takımla mı, genç veya yıldız takımla mı çıkacağı da soru işareti. Yazık oluyor... Emeğe saygı gerekiyor...

YORUM YAZ