MENÜ

Tura giden galibiyet

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Bu kupada ilk önce Kıbrıs temsilcisi Famagusta’yı her iki maçta da deviren Sarı-Lacivertliler, ikinci turda Polonya’dan Warszawska’yı tıpkı ilk maçta olduğu yine mağlup ederek 16’lı finallere adını yazdırdı.

İlk sette servisler iki takımı ayıran en önemli faktör olarak göze çarptı. Fenerbahçe’nin, Şampiyonlar Ligi final four'unda en iyi servis atan Brezilyalı yıldızı Fonteles başta olmak üzere, diğer yabancı oyuncuları Ivan ve Marshall’ın da sert servisleri Polonya temsilcisinin oyun kurgusunu darmadağın etti. Alınan iyi manşetlerde pasör Aslan’ın topu çok iyi dağıtması ve ortadan çabuk hücumlarda Kemal ve İbrahim ’in aldığı sayılarda takımı büyük ölçüde rahatlattı.
Ancak 2. set Sarı-Lacivertliler'in istediği gibi gitmedi. Fenerbahçe’ye sadece tur için sadece 2 set yeterken, Polonya temsilcisi son şansı olan seti başından sonuna kadar domine etmeyi başardı. 8 servis hatası yapan Sarı Lacivertliler, savunmada da etkili olan rakiplerine karşı son sayıya kadar dirense de 31-33 ile boyun eğdi ve durum 1-1 ’e taşındı. Libero Serkan’ın son sayılarda dublajdaki çabaları göz doldurdu.

3. sette aynı ritmi tutturamayan Polonya ekibi, Ivan Mıljkovic ve Fonteles'in etkili olduğu, bloklarda rakibine geçit vermediği bu seti 25-17 kazanarak Challenge Kupası'nda 16'lı finallere adını yazdırmayı başardı. Maçın geri kalan kısmında sadece prestij mücadelesi veren Sarı-Lacivertliler son sözü sözleyerek hem galibiyet serilerine devam etti hem de 16'lı finallerde Lokomotiv Kharkiv'in rakibi oldu. Ukrayna temsilcisi geçen yıl CEV Cup şampiyonu Halkbank'a yarı finalde elenmişti.

YORUM YAZ