MENÜ

Derbiye gölge

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

İlk set 8-10 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sürerken Galatasaray taraftarlarının küfürlü tezahüratları nedeniyle maçın baş hakemi Erdal Akıncı, sarı kırmızılıların takım kaptanı Lo Bianco'yu 2 kez uyardı ancak tribün sakinleşmeyince hakemler soyunma odasına giderek maçı durdurdu.

Galatasaray Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Cibara, Emniyet Müdürü Erkan Adalar'ın eşliğinde yaklaşık yarım saat boyunca taraftarları sakinleştirmek için çaba harcadı. Kurallara göre "maçın devam kararı alındığında tek küfürlü tezahürat bile devam etse maç tatil edilecekti ve Galatasaray maçı oynamadan hükmen mağlup sayılacaktı"... Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Neriman Özsoy da ortamı sakinleştirmek için çaba harcadı. Tribünler yatıştı ve hakem maçı kaldığı yerden devam ettirdi ta ki Fenerbahçe'nin 0-2'lık üstünlüğü devam ederken ve son sette sayılar 13-23 Sarı-Lacivertliler'in lehine giderken... Tekrar küfürler ve karar "MAÇ TATİL EDİLDİ"... Son kararı Türkiye Voleybol Federasyonu Yönetimi verecek. Ancak olaydan dolayı yönetmelikte geçen cezalar Galatasaray'ın canını sıkacak gibi gözüküyor. Maçın önüne geçen böyle olayların yaşanması maalesef utanç verici. Hangi takım taraftarı olursa olsun voleybol sahasının nezih havasını bozan grupların, maç seyretmekten ve takımlarını desteklemekten öteye giden tutumları; sporun, fair-play'in önüne geçiyor. Maç başlamadan önce biber gazlarının dışarıda solunması ayrıntısını da unutmayalım.

Maç ile ilgili ise; Galatasaray manşette yaşadığı sıkıntılar nedeniyle oyun kuramadı, Fenerbahçe'nin özellikle Aneta, Kim ve Garay ile hücumlarına ne file üstünde ne de defansta çare bulamadı. Daha derli toplu oynayan Sarı-Lacivertliler geçen yıl Galatasaray karşısında aldıkları 3 maçtaki mağlubiyetlerin rövanşının ilkinden mutlu ayrıldı.. Henüz maç resmi olarak bitmedi ama çıkacak kararın bundan farklı olmasını da pek beklemiyoruz.

Ve lütfen; salona maç seyretmeye, takımlarınızı desteklemeye gelin... Küfür, kıyamet, olay istemiyoruz artık sahalarda... Bu bilince ulaşabildiğimiz anları görebilecek miyiz acaba, bu da kafamdaki koskoca
soru işareti...!!!

YORUM YAZ