MENÜ

Kupada 10 setlik gün

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Günün ilk maçında; Halkbank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ve ikinci maçta da Arkas Spor, Galatasaray’ı 3-2 ile geçerek ikinci günde ikinci galibiyetlerini almayı başardılar.

‘Örümcek adam’ farkı

İlk gün Halkbank’a 3-1 yenilen Galatasaray, Arkas karşısında maça çok iyi başladı. Ligin son aşamasında Arkas’ı 3-2 deviren Galatasaray sahaya özgüvenle çıktı. Ancak Türkiye Kupası’nı bu zamana kadar 2 kez müzesine götürmeyi başaran Arkas’ın ise maçı bırakmaya niyeti yoktu. Kolombiyalı oyuncu Agamez farkını bir kere daha ortaya koydu ve ‘Örümcek Adam’ takımına 30 sayı kazandırdı. Mustafa, Perrin ve Burutay’ın manşet ve skora katkısı da İzmir temsilcisini galibiyete taşıdı. Galatasaray ilk setteki profilini Nikolov ve Tomi’nin yerine Kemal ve Henry’nin oyuna dahil olmasıyla ve takıma maç boyunca 14 sayı kazandıran Erhan’ın çabasıyla 4.sette de gösterdi ancak karar setinde son sözü söyleyen İzmir temsilcisi Arkas oldu. Maç boyunca Galatasaray’ın 9 bloğuna karşılık Arkas cephesinden gelen 16 blok sayısı da kritik anlarda kırılma noktalarını belirledi. Arkas bu galibiyet ile 2’de 2 yaparak lider Halbank’ı takibi sürdürdü.

Halkbank geçilmiyor

Halkbank, İstanbul Büyükşehir Belediyesi galibiyeti ile yenilmezlik serisini 21 maça taşıdı. İBB, Cev Cup şampiyonu Halkbank’ı zorlasa da yıkamadı. Son kupa şampiyonluğunu 95-96 sezonunda yaşayan Ankara temsilcisi bu galibiyetle müzesine 4. kez Türkiye Kupadını götürmeye çok yaklaştı. İBB, Priddy üzerine yığdığı servislerle Halkbank’ın hücum dengesini bozmaya çalıştı. Özellikle 23 sayı kaydeden Billings ve 17 sayı katkı yapan Trommel ile de maç boyunca skor dengesini sağlamaya çalıştı. Ancak şunu belirtmek gerekir ki oyuna sonradan dahil olan genç oyuncu Fatih kazanılan setlerle düğümü çözen isimdi İBB’de.. Ortadan yaptığı hücumlar ve kritik anlarda yaptığı bloklar gelecek için de umut verdi. Ancak Halkbank cephesinde Emre, Ahmed ve Priddy skor yükünü paylaşırken, kritik anlarda tecrübesiyle maçı koparttı. Karşılaşmanın 4. seti ise gergin geçti. Ahmed’in içeriye uçarak smacından sonra Kadir Cin’in sakatlanarak oyundan çıkması ve Özkan ile Priddy’nin arasında yaşadıkları gerginlik kırmızı kartla iki oyuncunun da o sette benchte oturmasına neden oldu. Finallerin son günü son gününde oynanacak maçlar sıralamayı etkileyecek. Bütün takımlara başarılar.

YORUM YAZ