MENÜ

Kupa beyleri

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

2012-2013 sezonu Teledünya Erkekler Türkiye Kupası finalleri bugünden başlayarak hafta sonu boyunca Gaziantep Şahinbey Spor Salonu’nda oynanacak. Gaziantep’teki maçlar voleybolu Anadolu’ya yaymak için de güzel bir fırsat olacak. İlçe için de ayrı bir anlamı var; Şahinbey ilçesine ismini veren ve Gaziantep savunmasında şehit düşen Şahin Bey´in 93. ölüm yıl dönümünün anıldığı bugünlerde düzenlenmesi.

Hasat zamanı

Şahinbey’de eskiden var olan bayan takımı kapanmış durumda. Erkek takım ise 1. lige çıkarak mücadelesini daha iyi bir kulvarda devam ettirmek istiyor. Bu sezon bayanlarda final ise Ankara’da yapılmış ve Vakıfbank kupayı müzesine götürmeyi başarmıştı. Erkeklerde kupa maçları 1988 yılından bu yana oynanıyor. Bugüne kadar Eczacıbaşı, Halkbank ve Netaş 3’er, Arçelik, SSK, Fenerbahçe ve Arkas 2’şer, Sönmez Flament ve Ziraat Bankası 1’er kez kupa sevinci yaşadı. Geçen sezon Eskişehir’de Galatasaray’ı finalde 3-1 ile geçen Fenerbahçe ise bu sezon kupada istediği performansı gösteremediği için elendi. Türkiye Kupası’nda Arkas Spor, Halkbank, Galatasaray ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi arasında geçecek kıran kırana mücadelelerde her takım, sezon boyunca yaptığı çalışmaların meyvelerini toplamak için forma terletecek. Kupa maçları 2+1 yabancı sistemiyle oynanacak. Bu durumda Türk oyunculara daha çok iş düşecek.

Kilit noktalar

Ayrıca değişiklik yapılan sistemle, her takım birbiriyle oynama şansı bulacak. Finallerde bir takımı favori göstermek çok güç. Çünkü lig maratonunda hepsi birbirlerine karşı üstünlük kurma başarısı gösterdi. Türkiye Kupası’na giden yolda ise tecrübe, istek ve soğukkanlılık ön plana çıkacak. Takımların hücum güçleri çok yüksek olduğundan, teknik olarak iyi servis skoru etkileyecek. Pasörlerin oyun kurgusu da kilit noktalardan biri olacak. Şimdi, Türkiye’nin bu 4 iyi takımına biraz göz atalım:

YORUM YAZ