MENÜ

İzmir'den Kittel geçti

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Argos takımı Tur’a geliş hedeflerinin önemli kısmını da gerçekleştirmiş oldu. Takım, Kittel’e sprinterlerin ön plana çıkacağı 1.,2.,7.,8., etapları kazandırmak istiyordu. Bu hedefte 2 aşamayı başarıyla geçerken, takımın bir diğer genç üyesi Nikias Arndt da, daha önceki etaplarda kazandığı gümüş ve bronz madalyalarla süpriz yapan genç isim olma başarısı gösterdi.. Geçen yıl Fransa Bisiklet Turu’nda takımın lideri olan Alman sprinter, 2011’de İspanya Bisiklet Turu’nda etap kazanmış ve bu yılda Umman Turu ve Paris-Nice’de zaferler yaşamıştı. Sezona iyi başlayan 24 yaşındaki Kittel, her geçen gün form grafiğini de yukarıya taşıyor. Bugün koşulacak İstanbul-İstanbul etabında da yine en büyük favorilerden biri olarak izleyeceğiz.

Tehlikeli viraj

Finishe 800 metre kala son virajda yaşanan karmaşa ise bize geçen yılı hatırllatı. Geçen yıl aynı yerde düşen İlijo Keısse, yerinden kalkıp finishi yine de ilk geçen isim olmuştu. Bu kez de MTN-Qhubeka takımından sporcunun kaymasıyla yine aynı virajda sorun yaşandı. Bu karmaşadan kurtulan geçen yılın şampiyon takımı Astana’dan, daha önceki yıllarda Tur’da zaferlere imza atan Andrea Guardini gümüş madalyaya uzanırken, Lampre’den Maximiliano Richeze bronza uzandı. TUR’un lider mayoları el değiştirmedi. Rekabeti yansıtan ve Tur’un lider forması yine Torku Şeker Spor’dan Mustafa Sayar’ın sırtında kaldı. Yarış dışında belirtilmesi gereken başka nokta da, İzmir halkının yarışa gösterdiği ilgiydi. Bu heyecanı keyifle yaşayan İzmir halkına da teşekkür etmek gerekiyor.

Büyük final İstanbul

Bugün Tur’un son günü... Bizleri yine çok büyük bir çekişme bekliyor. Sprinterler toplu finishte pedala sonuna kadar basacak. Güçlü Lman sprinterler; Andre Greipel, Marcel Kittel yine en büyük favori... Sultanahmet’ten başlayacak olan 8.etap Bostancı sahilinde son bulacak. Bisikletçiler, Boğaziçi Köprüsü’nün ihtişamıyla yarışacak. Kıtalararası İlk Tur olan Türkiye Bisiklet Turu’nda görsellik yine
ön planda olacak. Tur’un keyfini bir yerinden de olsa yakalamak için son gün... bisiklet sporuna
ilginiz olmasa da gelin, izleyin, yaşayın, aynı havayı teneffüs edin ve eminiz ki sizlerde bir şekilde zehirlenecek ve bu spıra daha farklı bir boyuttan bakmaya başlayacaksınız.

YORUM YAZ