Arama

Popüler aramalar

Cav fırtına gibi

Abone OlGoogle News
Haberin Devamı

Böyle zorlu bir yarışta ve dünyanın en iyilerinin bulunduğu bir platformda tura katıldığı 5 seneye nazar boncuklu 24 zafer sığdırmak hiç ama hiç kolay değil... Hemde 4 zorlu tırmanışın sonunda sprint finishinde; eski takım arkadaşı Sky’dan Edward Boasson Hagen, yolların asisi Cannondale’den Peter Sagan ve ‘Gorilla’ lakaplı Lotto Belisol’den Andre Greipel’i ardında bırakarak... Takımı da onun için çok çalıştı özellikle Gert Steegmans varını yoğunu ortaya koydu Cavendish için... Britanyalı’nın hediyesi de bu yıl dahil olduğu Omega takımına turdaki ilk zaferini yaşatmak oldu.
Zoru başarmayı seven Büyük Britanya şampiyonu, bir gece önce başka bir efsaneyle sohbet etme şansı bulmuştu. Turda 22 etap kazanan 84 yaşındaki Andre Darrigade belki de ilham kaynağı olmuştu Cav’ın başarısına... Tutulamayan bisikletçi, Darrigade’nin rekorunu geçen yıl geçmeyi başarmıştı. Kesin olan birşey varsa; geçen hafta hastalıktan çıkan Cav, %100 performansımda değilim dese de can yakmaya içten içe devam ediyor ve kendisine bir kez daha hayran bırakıyor.
Bitime 200 metre kala yaşanan kaza ise pelotonun ritmini etkiledi. Kaos ve olayların damga vurduğu ilk günden kazançlı çıkan Argos’tan Marcel Kittel bu kez kendini kazanın ortasında buldu. yaşana talihsizlik genel klasman yarışında ise puan kaybettirmedi. Orica’dan Simon Gerrans Marsilya finishinde de sarı mayosunu korudu.