MENÜ

Bükülemeyen bilek Vakıfbank

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Oyunun ritmini kendisi belirliyor, zaman zaman “Acaba, bu kez olacak mı?” diye heveslenen rakibini hayal kırıklığına uğratıyor. Doymuyor, sıkılmıyor, yılmıyor. Kazanma alışkanlığından vazgeçmiyor.

Maçın ilk setinde ev sahibine göre daha çok hatayla oynayan Ejderhalar, geriye düşse bile hemen çare üretebiliyor. Eczacıbaşı Vitra ise en önemli silahlarından Neslihan’ın rahatsızlığından dolayı ‘demir bilek’ ten yoksun çıktığı maçta, sıkıntı yaşıyor. Turuncu beyazlıların ligde liderliği kaptırdığı mücadelede takımın en etkili ismi takım kaptanı Esra Gümüş Kırıcı’ydı. Teknik özelliklerini çok iyi kullanabilen tecrübeli smaçör, hücum hattında net smaçlarının yanı sıra yaptırdığı blok outlarla sayılar kazandırdı. Servis karşılamada zorlanan ev sahibi ekip, ortadan Maja ve Büşra ’yı hücumda devreye sokamayınca ve bir diğer köşe oyuncusu Senna Usic’den de istediği verimi alamayınca, Vakıfbank karşısında galibiyet bu kez de hayal oluyor.

İkinci sette daha iyi servis karşılayan Vakıfbank, Fürst ve Bahar’dan etkili şekilde yararlanırken; pasör Naz’ın servis turunda yakaladığı 9 sayılık seri ile de daha rahat nefes alıyor. Oyun kuramayan Eczacıbaşı Vitra, Bahar’ın bloklarına takılıyor. Son sette ise Büşra’nın servis turunda umutlanan turuncu beyazlılar, devamına getiremediği maçı kaybediyor. Neslihan’ın yokluğunda tecrübe kazanan 16 yaşındaki Hande, ev sahibinin tek ve önemli kazancı oluyor.

Dünya Şampiyonu Vakıfbank’ın bu seriyi daha ne kadar sürdürebileceğini herkes merak ediyor ve gururla izliyor. Tarihin sayfalarında asla unutulmayacak bu başarının mimarları, ligde zorlu denebilecek maçları kazasız atlattı. 4 hafta ardımızda kalırken, oturduğu liderlik koltuğunu kimseye kaptıracak gibi durmuyor.

YORUM YAZ