MENÜ

Andre Griepel klasiği

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Greipel, Türkiye’de 9’uncu, kariyerinde de 103. zaferine imzasını attı, Tur’un 183 kilometre ile en uzun etabı olan Marmaris-Bodrum arasında... Bu başarının arkasında büyük bir özveri olduğunu vurgulamak gerekiyor. Çünkü Lotto Belisol takımı, 2. etapta yaşanan kazanın ardından sprintlerde Greipel’in en büyük yardımcısı Jonas Vangenechten ve kaçışlarda takımın yolunu açan Oliver Kaisen’in sakatlığı nedeniyle eksik kadroyla yarışıyor. Çok formda olan Greipel’in ardından Omega Pharma Quick Step’ten Matteo Trentin gerilerden gelerek 2’nciliği kaptı. Geçen etabın gümüş madalyalısı Argos Shimano’dan Nikias Arndt bronz ile yetindi.

Europcar yine zirvede

Europcar takımı ise genel klasmanda zirveyi bırakmıyor. Zorlu Elmalı tırmanışını alarak büyük bir başarıya imza atan 22 yaşındaki Eritreli Natnael Berhane, takım arkadaşı Bjorn Thurau’nun desteğiyle TUR’un lider mayosu olan turkuazı taşımaya devam ediyor. TUR’un tek Türk takımı Torku Şeker Spor da yine göz dolduruyor. Yarışın genelinde her atakta yer alan takımdan Sergey Gretchyn en iyi tırmanışçının giydiği kırmızı mayosunu koruyor. Etabın neredeyse son 45 km’sini solo atağının ardından uzun zaman tek başına en önde götüren Katusha’dan Maxim Belkov ayrı bir takdiri hak ederken takım arkadaşı Olimpiyat madalyalı Michael İgnatiev, Türkiye Güzellikleri prim kapılarında topladığı puanlarla beyaz formasını kimseye bırakmıyor. Torku Şekerspor’un her etapta Türkiye güzelliklerinin yanı sıra dünyada yaklaşık 1 milyar kişinin ekrandan evlerine girmesi de Türk bisiklet tarihine geçerek gururlandırıyor bizleri..

Öpücük krizi

Kamuoyunun gözünü çevirdiği yarışın en keyifli anlarından biri ödül seremonisi anında yaşanıyor. Madalyalar, lider formalar sahiplerini bulurken güzel mankenler başarılı sporculara ödülleri takdim edilirken yanaklarına kondurdukları öpücükle güzel fotoğraf verilmesini, yarışın sempatik anlarını yansıtıyor. Ancak son etapta bunun yapılmamasının istenmesi, kürsüdeki sporcuları şaşkına çevirdi diyebiliriz. Tur genelinde her şey yolunda girerken böyle bir krizi tekrar yaşamamak dileğiyle...

YORUM YAZ