MENÜ

Trabzonspor'dan 'Şampiyon' reaksiyonu

Abone Ol Google News

İlk devrede Trabzonspor takım oyunundan çok uzak bir görüntü ortaya koydu. Sezon başından bu yana belli bir standartla oynayan, takım disiplininden, kompakt oyundan kopmayan Trabzonspor ilk 45'te bambaşka bir kimlikle sahadaydı. Berat-Siopis ikilisinin Göztepe karşısına 11'de başlaması bu durumu ortaya çıkaran en önemli faktördü. İkisi de hücum aksiyonlarında daha etkisiz, orta alandan top çıkarma ve oyun kurma gibi noktalarda yetersiz olan isimler. Durum böyle olunca da bağlantı oyunu oynanamadı. Daha çok bireysel yeteneklerle skora gidilmeye çalıştı. İlginçtir ki Trabzonspor böylesine emniyetli orta sahaya rağmen kendi kalesinde ilk devrede 2 gol gördü ve çok pozisyon verdi.

Haberin Devamı

Gollerin zamanlaması işi kolaylaştırdı

İkinci devrede Berat-Dorukhan değişikliği maçı çözdü diyebiliriz. Dorukhan'ın tam hazır olup olmadığı dahi soru işareti yaratırken ortaya koyduğu futbol etkileyiciydi. Onun oyuna dahil olmasıyla Trabzonspor hem bağlantı hem de geçiş oyununu çok iyi oynadı. Top daha hızlı bir şekilde rakip alana geçti, zayıf olan Göztepe savunması daha da hazırlıksız yakalandı ve skorlar geldi. Aynı zamanda Kayseri'nin ardından Göztepe'ye de 'Şampiyon' reaksiyonu verdi Fırtına. İkinci yarıdaki gollerin zamanlaması da Trabzonspor'un işini kolaylaştırdı. Kayserispor karşısında müthiş geri dönüşte Visca ikinci devrenin hemen başında sahneye çıkmış, galibiyetin fitilini ateşlemişti. Dün de Djaniny 49'da attı, ardından 53'te Abdülkadir fişi çekti.

Haberin Devamı

Karaman'ın yapamadığını, Avcı yapıyor!

Sezon başından bu yana en az öğrencileri kadar ön plana çıkan teknik direktör Abdullah Avcı'yı da takdir etmek gerek. Trabzonspor'un son dönemindeki çıkışında büyük rol oynayan Ünal hocayı da unutmamalıyız elbet. Ünal Karaman'ın başlangıç kurguları ve oyuncu tercihleri kendi döneminde doğruydu. Fakat Ünal hoca hep oyunu okuyamaması gerekçesiyle eleştiriliyordu. Karşılaşma içindeki oyuncu ve sistem değişiklikleri genelde sonuç vermiyordu çünkü. Ancak Abdullah Avcı hem rakipleri çok iyi analiz ediyor hem de olası aksiliklere nokta atışlarıyla dokunuyor. Aksayan yeri anında teşhis edip, ardından tamir ediyor. Kayserispor ve Göztepe zaferleri de bu durumu en güçlü şekilde kanıtlar nitelikte.

YORUM YAZ