MENÜ

Timsah'tan 'Buz' gibi zafer

Abone Ol Google News

Geçtiğimiz sezon TFF 1.Lig'e düşen ve 'Yeniden Zirveye' sloganı ile Süper Lig'e yükselmeyi hedefleyen Bursaspor yeni teknik direktörü İrfan Buz ile çıktığı ilk maçta çıkışa geçti. İbrahim Üzülmez yönetiminde son 7 maçın 6'sında takılan Yeşil-Beyazlılar, dün yeni hocasıyla Adana'yı affetmedi, Akdeniz ekibini 1-0 devirdi. Bursa maç boyunca TFF 1.Lig seviyesinin üstünde olduğunu gösterirken, Turuncu-Beyazlılar da ateş hattında yer alan takım görüntüsü vermedi. Bursa'da özellikle Özer Hurmacı tekniği, oyun görüşü ve çalımları ile kaleci Çağlar Şahin Akbaba da kurtarışlarıyla ön plana çıktı, galibiyetin mimarları oldu.

Haberin Devamı

Adana baskıyla başladı

Mücadeleye Adana çok hızlı başladı. 2. dakikada Anıl'ın hatasında kaleciyle karşı karşıya kalan Eze, Çağlar'a takıldı. 5'te ise Eren Keleş, sol kanattan getirdiği topta kaleyi yokladı, az farkla auta gitti. Akdeniz ekibi baskıyı kurarken, 8'de gol Bursa'dan geldi. Burak Kapacak sağ kanattan kullandığı frikikte içeriye kesti, Tayfur müsait pozisyondaki kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-0. 18'de Burak ceza sahası sağ çaprazından vurdu, Karacic parmak uçlarıyla çıkarttı. 27'de ise Diop soldan sürpriz bir bindirmeyle geldi, şutunu Çağlar kurtardı. İlk yarı 1-0 Bursa üstünlüğü ile sona erdi.

Haberin Devamı

Son bölüm sessiz geçti

İkinci yarıda oyunun tek hakimi Timsah'tı. 54 ve 57'de Özer Hurmacı rakip kaleyi yokladı, sonuç alınamadı. 61'de ise Serdar Özkan soldan çevirdi, Burak Kapacak vurdu, savunmaya çarpan top kornere gitti. 86'da Serdar bu kez topu sağdan içeri gönderdi, Karacic'ten seken topa Traore topukla vurdu ancak yine Karacic meşin yuvarlığı çizgide yakaladı. Kalan bölümden gol sesi çıkmadı ve Yeşil-Beyazlılar sahadan 1-0 galip ayrılarak, 2. Erzurum ile puan farkını 1'e indirdi. Adana'nın ise galibiyet hasreti 10 maça çıktı ve ateş hattındaki tehlikeyi iyice hissetmeye başladı.

YORUM YAZ