MENÜ

Tatlı yalan değil, acı gerçek!

Abone Ol Google News

Sezon başından bu yana Galatasaray oyun olarak hiçbir zaman umut vermedi. Ancak hazırlık maçları dahil kötü oynadığı karşılaşmalardan bir şekilde sonuç aldı. Ligde son kez kazandığı 16 Eylül'de oynanan Konyaspor sınavı ise aslında bugünler adına çok sinyal verdi. Zorlu engel 3 puanla kayıpsız geçildiği için camia bu sinyalleri fark edemedi.

Haberin Devamı

3 hafta geriye gidelim

Ne olmuştu? Hemen hatırlayalım... Konyaspor'un kalecisi Sehic 89'da kırmızı kartla oyundan atılmış, Yeşil-Beyazlılar farklı zamanda 3 kez oyuncu değişikliği için oyunu durdurduğu için değişim hakkını kaybetmişti. Bu nedenle kaleye stoper Adil Demirbağ geçmişti. Yaklaşık 10 dakikada Sarı-Kırmızılılar rakip kaleye sadece 1 şut gönderdi, kenarda Okan Buruk ise 2-1'lik skordan memnundu.

Terim yaratma isteği şimdilik başarısız

Galatasaray taraftarının yeni bir Fatih Terim yaratma isteği doğrultusundaki en kuvvetli aday şu an için Okan hoca... Ancak Buruk şu anda bu görüntüden oldukça uzak duruyor. Konya karşısında saha kenarında Terim olsaydı skordan memnun olmaktan ziyade muhtemelen şutu denemediği ve rakip kaleye gitmediği için oyuncularını fırçalar, taraftarı da ateşlerdi.

Haberin Devamı

Alınmayan ders Adana'da yüze vuruldu!

Şans yaver gitti, o gün bir kaza olmadı, 3 puan kazanıldı. Ardından bir Adana Demirspor maçı oynandı, 64'te Stambouli kırmızı kart gördü. Galatasaray yarım saatten fazla 10 kişi oynayan rakibine karşı efektif ve pragmatik bir üstünlük kuramadı. Konya maçında galibiyet coşkusuyla alınmayan ders Adana Demir karşısında Aslan'ın yüzüne vurdu. Okan Buruk yine etkisiz kaldı.

Dokunmak istedi, işleri karıştırdı

Sonrasında bir Kayseri kazası ve dün akşam 2 puanın kaybedildiği Alanyaspor maçı... 45 bin taraftarı önünde karşılaşmaya harika başlayan bir Galatasaray vardı. İstekli, arzulu, oyunu rakip sahada oynayan bir takım var bunun sonucunda ilk 24 dakikada ikisi sayılmayan toplam 4 gol atan bir Galatasaray... 31'de Boey atıldı, devreye kadar yine iyi bir Sarı-Kırmızılı ekip izledik. Ancak ikinci yarıda Okan hoca oyuna dokunmak isteyince işler karıştı!

Top tutanları kenara aldı

Mertens, Rashica ve Oliveira gibi topu tutan ve iyi kullanan isimlerini oyundan alan Okan hoca, oynamaktan çok oynatmama üzerine planını yaptı. Ancak gereğinden fazla yaslanan, ileri çıkışlarda sorun yaşayan Galatasaray pozisyon üstüne pozisyon yedi ve sahadan 2-2'lik beraberlikle ayrıldı. İşin özü; Konya maçında alınan 3 puanla birçok kişi gerçeği görmek yerine kandırılmak istedi. Ben de bugün tatlı bir yalan atmak yerine, acı bir gerçeği sizinle paylaşmak istedim...

Okan hocayla devam ama...

Dipnot olarak şunu da eklemeliyim; Abdullah Avcı, Beşiktaş maçı öncesinde '10. haftalar final haftaları olmamalı' demişti. Kesinlikle katılıyorum, Galatasaray, Okan Buruk'la devam etmeli. Ancak hoca şapkasını önüne koyup düşünmeli ve yaşananlardan ders çıkarmalı. Sarı-Kırmızılılar için kara bir tablo yok ortada.

YORUM YAZ