MENÜ

Şampiyonlukların anahtarı olabilir!

Abone Ol Google News

Bu sezon Kayserispor'un büyük takımlarla oynadığı maçlar büyük oranda keyif verdi. Trabzonspor'un hem ligdeki ilk maçta 2-1 kazandığı hem de ikinci karşılaşmada ikinci 45'te 2-0'dan dönüp, 3-2 aldığı düellolar da bol aksiyonlu geçmişti. Bu konuda Sarı-Kırmızılı cepheyi takdir etmek gerekirken, dün de aslında Trabzonspor'un ne yapacağından çok Kayserispor'un nasıl bir planla sahaya çıkacağı maç için kritikti.

Haberin Devamı

Çünkü ligde şampiyonluğu ertelemiş, 4 maçtır kazanamayan ve dolu tribünler önünde oynayacak olan Trabzonspor baskın bir hücum oyunu ile skor arayacaktı. Ligdeki durumu rahat, sadece kupayı düşünen ve bir geçiş takımı olan Kayseri'nin de iyi ayaklı maçta kontralarla tehlike yaratması sürpriz değildi. Hikmet Karaman'ın öğrencileri çok iyi alan daralttı, Visca ve Kouassi'ye belirli ölçüde özgürlük tanıdı ve özellikle orta alanı çok iyi kapattı.

Avcı ikinci yarıda riskler alırken iş artık bireysel becerileri yüksek olan Nwakaeme'ye ve Hamsik'in sihirli ayaklarına kalmıştı. Kayseri kale sahası üzerindeki hakimiyet Nwakaeme'nin en iyi yaptığı arka direğe ortada, Cornelius'un şık kontrolü ve vuruşuyla sonuç verdi.

Haberin Devamı

Sadece bir galibiyet almadı Trabzonspor dün akşam. Her ne kadar açık ara şampiyonluğa koşsa da 4 haftadır kazanamadığı için homurdanmaların başladığı camiadaki 'hafif' kara bulutlarını dağıttı ve belki de şampiyonluğunu ilan edeceği Adana Demirspor maçı öncesinde yeniden özgüven kazandı. Yani bu zafer aslında hem lig şampiyonluğunun hem de Türkiye Kupası'nın anahtarı olabilecek, sezonun kırılma maçlarından biriydi...

YORUM YAZ