MENÜ

Şampiyon Sevilla

Abone Ol Google News

Dün akşam Avrupa Ligi finaline yakışır bir karşılaşma izledik. Bir tarafta artık Avrupa Ligi’nin sefiri olan ve 5 kez kupayı müzesine götüren Sevilla, diğer yanda Kupa 2’yi en çok kazanan takımlardan biri olan İnter (3) vardı. Karşılaşma hem adına hem de kalitesine yakışır bir şekilde golle başladı. Avrupa Ligi’nde üst üste 10 maçtır rakip fileleri sarsarak rekor kıran Romelu Lukaku 5. dakikada penaltıdan attığı golle Çizme ekibini 1-0 öne geçirdi. İspanyollar’ın bu gole yanıtı gecikmedi. 12’de Luuk de Jong, Jesus Navas’ın asistinde skora eşitliği getirdi: 1-1.

Haberin Devamı

Bol pozisyonla geçildi

Bu dakikanın ardından mücadelede karşılıklı ataklar yaşanırken 33’te Luuk de Jong bu kez eşitliği bozdu: 2-1. İtalyanlar’ın tecrübeli stoperi Diego Godin 2 dakika sonra ağları havalandırdı, bir kez daha skora denge geldi: 2-2. Bol pozisyonla ve 4 golle geçilen ilk yarının ardından ikinci devrede Lukaku karşı karşıya kaçırdı. 74’te de Diego Carlos’un röveşatasına ters bir şekilde dokunan Belçikalı forvet bu kez kendi kalesine attı: 3-2.

Haberin Devamı

Çizgiden çıktı!

Bu dakikanın ardından İnter tüm kozlarını oynarken, gol adına bütün riskleri aldı. 81’de ceza sahası içerisinde müthiş bir karambol yaşandı, Kounde, Lukaku’nun topunu çizgiden çıkardı. Mücadeleden başka gol sesi çıkmayınca Sevilla oynadığı 6. finalini de kazanarak Kupa 2’nin sahibi olurken, rekorunu da geliştirmeyi başardı.

YORUM YAZ