MENÜ

Plan işledi, Fenerbahçe istediğini aldı!

Abone Ol Google News

Dinamo Kiev hayal kırıklığının ardından yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam eden Fenerbahçe, Slovacko karşısına doğru bir 11'le çıktı. Kalite ve değer bakımından zayıf olan rakibe karşı Kadıköy'de iki stoper arasına giren Arao'nun önüne hücumsal anlamda kuvvetli olan Zajc'ı koymak ve ilerde Rossi, Lincoln, Emre Mor ve Valencia gibi hem hızlı hem de çok hareketli olan 4'lüyle başlamak akıllıcaydı. Buradaki A planı; al-ver yapmadan, dolandırmadan ya da alışık olduğumuz hatta sevdiğimiz tiki-taka oyununa girmeden topu doğruca rakip yarı alana taşımaktı. Rossi ve Emre Mor'u bu nedenle içe doğru katedip, alanı daraltırken, topsuz bölümdeki Ferdi ve Osayi'nin de kanatlarını açmasıyla Fenerbahçe hem yerden hem de havadan toplarla bu amacına ulaştı. Hızlı oyuncularıyla, hızlı oynadı, topu koşturdu sürekli.

Haberin Devamı

Emre'nin golü sezonun fragmanı!

Emre Mor'un golü organizasyon açısından aslında Jorge Jesus'un sezon genelinde kullanacağı kafasındaki oyun yapısını anlatır nitelikteydi. 4-5 pas sonucunda, ceza alanında yaratılan kalabalık ve son vuruş... Lincoln'un iki harika golü tamamen bireysel olsa da Fenerbahçe, Slovacko karşısında taraftarını memnun eden oyunu oynadı, istediği skoru aldı.

Haberin Devamı

Kapalı savunmayı açması gerek...

Tabii bu oyunun zayıf yönleri yok mu? Elbette var. Öncelikle tekrardan rakibin çok zayıf olduğunu belirtmemiz lazım. Süper Lig'de kümede kalma savaşı verecek düzeyde bir rakip. Ve bu rakip yaklaşık 45 dakika 10 kişi oynadı. Ancak bu süreçte Kanarya rakip yarı sahada belki de skorun vermiş olduğu rahatlıkla istediği alanları bulamadı. Ligimizde büyük takımlara karşı genelde kapanan Anadolu takımlarını düşünürsek, Süper Lig öncesinde Jesus'un düşünmesi gereken en önemli konu, bu tarz savunmalarda nasıl alan yaratabileceği olmalı. Sonuçta futbol alan oyunu ve bu alanları bulanlar ya da yaratanlar her zaman birkaç adım önde olur.

YORUM YAZ