MENÜ

Oyun değişti, galibiyet geldi

Abone Ol Google News

Bir tarafta son 12 maçta sadece 1 kez kaybeden Trabzonspor diğer tarafta son 3 sınavında tam 13 gol yiyerek kaybetmiş Gençlerbirliği... Başkent ekibi tam da beklenildiği gibi, kapanarak hatta adeta hücumu unutarak maça başladı. Zeminin bozukluğu da eklenince Trabzonspor 'takım' oyununu uygulayamadı. Bireysel yeteneklerin fark yaratması da gecikince ilk 30 dakika kısır bir futbol ortaya çıktı. Daha sonra Fırtına 2'ye 1'ler ve üçgenleri kurmaya başladı, özel yetenekler sahne aldı ve oyun değişti, galibiyet geldi..

Haberin Devamı

Djaniny-Ekuban işbirliği...

7'de hava toplarının ustası Hugo çok yükseldi ve top kale önünde Nwakaeme'ye çarptı. Bu pozisyon gol olsa, Gençlerbirliği'nin kilidi çok erken açılacaktı. 30'a kadar maç orta alanda geçti, sonrasında Trabzonspor oyunu değiştirdi. 36'da topu çok iyi kontrol eden Djaniny, Ekuban'la verkaça girdi. Kaleci Übeyd'i soğukkanlılıkla geçen Djaniny, Fırtına'yı 1-0 öne geçirdi. İkinci devre daha hareketli geçti. İlk 5 dakika karşılıklı ataklar olurken, 51'de Polomat'ın ortası direkt kaleye gidince, Uğurcan zorlukla çeldi.

Haberin Devamı

Uçuşa devam ettiler

Devamında kullanılan kornerde dönen topu alan Trabzonspor hızlı çıktı, Nwakaeme sol kanatta adeta adres girerek topu, Ekuban'a gönderdi. Yıldız oyuncu şık bir vuruşla, asistinin yanına golü de ekledi: 2-0. Gençlerbirliği riskleri alarak oyuna ortak oldu. 71'de Sio'nun sert şutu az farkla auta çıktı. 74'te Arda müsait pozisyonda çerçeveyi bulamadı, 77'te Stancu'nun şutuna savunma son anda ayak koydu. 84'te top Edgar'ın eline çarpınca Piris farkı 1'e indirdi: 2-1. Son anlarda Başkent ekibi beraberlik için yüklense de ataklar sonuç vermedi. Böylece Trabzonspor bir engeli daha kayıpsız geçti, uçuşa devam etti...

YORUM YAZ