MENÜ

Maç önü söyledi, ikinci 45'te uyguladı!

Abone Ol Google News

Trabzonspor, Kayserispor mücadelesi öncesinde Bordo-Mavililer'in teknik direktörü Abdullah Avcı yayıncı kuruluşa verdiği röportajda yaklaşık 3-4 dakikalık bir konuşma yaptı. "Şampiyon gibi oynamalıyız" cümlesini ben cımbızla çekip aldım. Aynı zamanda her maç önü ve sonrası olduğu gibi gayet açık, herkesin anlayabileceği şekilde maç planı üzerinde konuştu. "Rakibin güçlü konu başlıkları var. En önemlisi geçiş takımı. Bu geçişe dikkatli olmamız lazım ve Kayseri kenar ortalardan sonuç alan bir takım. Çalıştık bunlara" dedi.

Haberin Devamı

Etkiliyken golü yedi

Şampiyonluğa inanan dolu tribünler önünde ilk yarı başladı. 15-20 dakikalık bölümde Trabzonspor sihirbazı Nwakaeme ile etkili oldu fakat golü 19'da Kayseri buldu, ancak ofsayt nedeniyle iptal edildi. 5 dakika sonra Gavranovic ağları sarstı ve Kayseri'yi 1-0 öne geçirdi. 45+1'de ilk golü sayılmayan Thiam sahneye çıktı ve ilk devrenin sonucunu belirledi: 0-2.

Merkezde sınıfta kaldı

Avcı'nın maç önünde bahsettiği geçiş oyununda etkili olan ve kenar ortalarından sonuç alan Kayseri ilk 45'te aynen böyle bir oyunla skoru 2-0 yaptı. Biri sayılmayan 3 gol de hızlı ataklar ve sağ kanattan yapılan ortayla geldi. Öte yandan ilk devrede Bakasetas ve Abdülkadir Ömür gibi iki kreatif orta sahanın olduğu Trabzonspor merkezde hem hücumda hem de savunmada sorunlar yaşadı.

Haberin Devamı

Şifre ikinci yarıda çözüldü

İlk yarı ne kadar siyahsa Trabzonspor için ikinci devre bir o kadar beyaz oldu. 3 hamleyle başladı Avcı oyuna, 49'da Visca attığı golün zamanlamasıyla adeta Fırtına'ya nefes verdi. 59'da Djaniny güzel bir golle, Medical Park Stadyumu'nu iyice havaya soktu. İşte Avcı'nın maç önü konuşması aslında şimdi gerçekleşiyordu. Kayseri'nin güçlü yönlerini etkisiz hale getirip, Trabzonspor 'şampiyon' gibi oynamaya başlamıştı. Sonrasında Bordo-Mavililer adına 2, Kayseri için de 1 kez top direğe takıldı ve 90+9'da maçın yıldızı Nwakaeme'nin penaltısıyla Karadeniz devi 3-2 kazandı.

Karşılık verecek takım yok!

Avcı da maç sonunda mesajı verdi, 'Şampiyonluk hikayeleri böyle yazılıyor' dedi. İkinci yarıda şampiyon gibi oynayan Trabzonspor'un bu oyununa ligimizde karşılık verecek bir takımın olmadığını ve hatta bir seviye daha ileri giderek Bordo-Mavililer'in tam anlamıyla Avrupai bir oyun ortaya koyduğunu söylemek de yanlış olmaz sanırım.

YORUM YAZ