MENÜ

Lig pasta, Türkiye Kupası çilek...

Abone Ol Google News

Süper Lig'de şampiyonluk için neredeyse gün saymaya başlayan Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası'nda da sürprize izin vermedi. Gerek yönetim, gerek teknik heyet, gerekse de oyuncu kalitesi ve form durumuyla bu sezon var olduğu her kulvar için iddialı olan Fırtına hem yarı final biletini kaptı hem de ligdeki tek yenilgisini yaşadığı Antalyaspor'dan bir anlamda rövanşını aldı. Gecenin tek olumsuzluğu Hugo'nun sakatlığı oldu.

Haberin Devamı

Avcı her maça olduğu gibi Akdeniz ekibine de oldukça iyi hazırlanmıştı. Ligdeki Alanyaspor maçında uyguladığı anlayışa benzer bir taktikle çıktı Antalyaspor karşısına. Özellikle ilk devrede kanatlara yapılan baskılarla Kırmızı-Beyazlılar'ın oyunu merkeze yönlendirmesini sağladı, ardından kendi yarı sahasında alan-adam paylaşımını doğru yaptı. Kapılan toplarla da hücumundaki bireysel becerileri yüksek ve hızlı isimleriyle rakip kalede tehlikeli oldu Fırtına. Baktığımızda da Trabzonspor'un hem ilk yarıda Visca ile hem de maçın son anlarında Berat Özdemir'le bulduğu goller aynen bu şekilde geldi.

Haberin Devamı

Gollerin yanı sıra Trabzonspor'un neredeyse oyunun her bölümünde Antalyaspor'un ataklarına rağmen kaybedecek bir görüntü vermemesi oldukça önemliydi. Pazar günü oynanacak Fenerbahçe derbisi düşünülerek Abdullah Avcı; Peres, Nwakaeme, Abdülkadir Ömür ve Cornelius 4'lüsünü yedek oturttu. Fakat buna rağmen Bordo-Mavililer'in 11'inde sağ bek Serkan haricinde mücadele başında kafalarda soru işareti yaratan tek ismi yoktu. Ki, Serkan'ın da gayet iyi bir maç çıkardığını söylemek lazım. Sezon başından bu yana Trabzonspor'un en büyük artısı kesinlikle iyi alternatiflerle dolu, doğru kadro mühendisliğini sağlamış olması...

Ve Mart ayının başı itibarıyla bu durumun meyvelerini almaya başladı Trabzonspor. Lig şampiyonluğu ile pastayı düşünen Avcı, Türkiye Kupası'ndaki net bir Antalyaspor galibiyetiyle de pastanın çileklerini hazırlamaya başladı. Böylesine tarihi bir sezonu tecrübeli hocanın çifte zaferle tamamlamayı hatta mümkünse de Süper Kupa'yı da müzeye götürerek 3'te 3'le bitirmeyi amaçladığını maç önü ve sonlarında verdiği röportajlardaki parıldayan gözlerinden anlayabiliyoruz.

YORUM YAZ