MENÜ

İstediklerini yaptı, istediğini aldı!

Abone Ol Google News

Abdullah Avcı'nın geldiği ilk gün camiada tek bir düşünce hakimdi: "Transfer dönemine kadar oyunu değil, skoru alalım." Bu düşünce etkili de oldu. Trabzonspor çok iyi oynamadığı maçlarda dahi puan ya da puanlar alarak üst sıralara yükseldi. Bu süreçte her geçen maç bir başka sorun çözüldü, oyun gelişti derken, Konya sınavıyla üretkenlik problemi de geride kaldı. Nwakaeme ve Ekuban gününde olup, takım arkadaşları da onlara ayak uydurduğunda Fırtına neler yapabileceğini gösterdi.

Haberin Devamı

Abdülkadir şanssızlığı...

Karşılaşma pek alışık olmadığımız bir şekilde başladı. Önde basan, topa sahip olan ve tempoyu ayarlayan Trabzonspor değil, Konyaspor'du. İlk 20 dakikada konuk ekip, rakip kalede tehlike yaratmıştı ancak golü Fırtına buldu. 21'de Abdülkadir Ömür'ün harika pasında Serkan şık bir asistle Nwakaeme'ye golü attırdı: 1-0. Ancak Trabzonspor'un sevinci kursağında kaldı. 23'te Ömer Ali'nin müdahalesiyle sakatlanan Abdülkadir Ömür sedyeyle çıktı. Genç oyuncunun, Avcı'nın kendisine tanıdığı sınırsız özgürlükle performansını yukarıya taşıdığı dönemde bu durumu yaşaması çok büyük şanssızlık oldu. Fırtına, Abdülkadir'in sakatlığıyla sarsılsa da 1-0'dan sonra oyuna da ortak oldu.

Haberin Devamı

Devleri devirmişti

İkinci devre ilk yarıya göre daha hareketli geçti. 53'te Konya tehlikeli geldi, Bytyqi'nin savunmadan seken topunu Uğurcan aldı. 56'da ise Nwakaeme ceza sahası çizgisi üzerinde Flavio'yu gördü, Sambacı klas bir şutla 6 yıl sonra gol sevinci yaşadı: 2-0. Konya bu golle dağılırken, 4 dakika sonra Nwakaeme-Ekuban-Djaniny organizasyonuyla fark 3'e çıktı: 3-0. 88'de Shengelia da güzel bir şutla fileleri sarstı ve skoru belirledi: 3-1. Böylece, Trabzonspor hem savunmada hem de hücumda istediklerini yaptığı maçta, Beşiktaş, Fenerbahçe ve Galatasaray'ı deviren Konya'ya şans tanımadı. Abdullah Avcı da ilk kez her anlamda sınıfı geçti ve Fırtına için doğrutercih olduğunu kanıtladı.

YORUM YAZ