MENÜ

Fırtına, Malatya'yı vurdu

Abone Ol Google News

Trabzonspor ilk haftadan, şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olduğunu gösterdi. Fırtına skordan ziyade; özellikle ilk 45 dakika boyunca dominant ve göze hoş gelen bir futbol oynadı. Set oyunuysa set oyunu, hızlı hücumsa hızlı hücum, farklı varyasyonlarsa farklı varyasyonlar... İlk 45'te 4 gol geldi, hepsi de akan oyundan. Berat'tan sonra 11'e yazılan tüm isimler; rakip yarı sahada çok hareketli, çok zeki, çok tehditkâr ve hepsinin aklında bir sonraki hamle var. İşte bu Bordo-Mavililer'i durdurulması çok güç bir takıma çeviriyor. İkinci yarıda Roma maçı da düşünülerek, tempo düştü, yıldızlar kenara geldi ancak Djaniny de penaltıyı gole çevirdi ve karşılaşmanın skorunu belirledi: 1-5.

Haberin Devamı

Mallan gollere yaklaştı ama...

2'de Sol kanattan gelişen atakta Hamsik ortaladı, Bakasetas kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi: 0-1. 10'da Djaniny solundaki Nwakaeme'ye bıraktı, Nijeryalı'nın füzesiyle fark 2'ye çıktı: 0-2. 20'de Mallan ceza alanı dışından çok sert vurdu, top az farkla üstten auta gitti. 28'de Nwakaeme'nin ara pasıyla topla buluşan Gervinho sert şutuyla Ertaç'ı avladı: 0-3. 32'de Mustafa'nın ortasına arka direk dibinde Adem dokundu, Uğurcan'ın müdahalesine rağmen top ağlara gitti: 1-3. 41'de Berat'ın harika ara pasında Gervinho topla buluştu. Fildişili yıldız çizgiden ortaya çevirdi, arka direkte Hamsik vuruşunda topu ağlara gönderdi: 1-4.

Haberin Devamı

Malatya 2 kez VAR'a takıldı

64'te Haddadi, Djaniny'i ceza alanında düşürdü. Penaltıyı kullanan Djaniny fileleri sarsmayı başardı: 1-5. 78'de Yeni Malatya Jospin'le golü buldu fakat VAR incelemesi sonrasında pozisyon öncesinde faul olduğu gerekçesiyle gol geçersiz sayıldı. 85'te bu kez Adem ağları havalandırdı ancak bir kez daha VAR incelemesi yapıldı ve bu kez de ofsayt nedeniyle gol iptal edildi. 90+1'de Fırtına'nın yeni yıldızı Cornelius kaleciyle karşı karşıya müsait pozisyonda topu yandan auta gönderdi.

YORUM YAZ