MENÜ

Düzene eleştiri, Kuntz'a öneri

Abone Ol Google News

Avrupa Şampiyonası öncesinde haddimizi bilmedik, 'Çeyrek final, yarı final, final' hayallerine boğulduk, sonucu hüsran oldu. Sonrasında harika başladığımız Dünya Kupası elemelerine döndük, sallantılar yaşadık ve çareyi Stefan Kuntz da bulduk. Alman hoca 4 maçta 10 puan toplattı, sonucunda da play-off'ta Portekiz'e gurur duyulan (!) bir oyunla yenilerek Dünya Kupası defterini açmadan, kapattık!

Haberin Devamı

Plansızlık sorunu

İtalya ile oynanan hazırlık maçı da tatsız geçti. A Milli Takım'ın 2008 Avrupa Şampiyonası sonrasında her zaman çok şey vaad edip, hiçbir şey sunmaması artık trajikomikleşmeye başladı. Skordan, hedeflerden (!) ve Kuntz'tan bağımsız olarak sorunun temelinde plansızlık saklı.

İsimler tartışmaya kapalı ama...

2010 ve sonrasında tam 6 teknik adamla çalıştık. 12 yılda, 6 farklı hoca! Dönelim teknik adamlarımıza ve planla(ya)mamıza bakalım. Guus Hiddink, Abdullah Avcı, Fatih Terim, Mircea Lucescu, Şenol Güneş ve Stefan Kuntz... Kariyer olarak baktığımızda Kuntz haricindeki 5 isim de tartışmaya açık değil fakat kafa karışıklığımız ortada. 1 Hollandalı, 2 Türk, 1 Rumen, 1 Türk ve 1 Alman.

Haberin Devamı

Her zaman kolayı seçiyoruz

Buradan şu sonucu çıkartabiliriz. Herhangi bir ekolümüz yok ve bir ekol yaratmak için de çaba sarf etmiyoruz. Yönetimler, yetkililer, teknik adamlar, sürekli birileri geliyor, birileri gidiyor ancak sadece isimler değişiyor. Futbol iklimimiz ne sabır gösteriyor ne de ekol için zemin hazırlıyor. Kolayı seçiyor, Kuntz'u şimdiden hedef tahtasına oturtuyor, onu getiren Hamit Altıntop için ağır ve yapıcı olmayan eleştirilere başlıyoruz.

Sihirli değneği yok

Bir ekol yaratmak, bir sistem inşaa etmek, bir düzen oturtmak zaman alır. Kimsenin elinde sihirli değnek yok. Kültür olarak bize yakın olan, Türk asıllı yıldızları çıkaran, dünya futbolunda da başarılı Alman ekolünden Stefan Kuntz'a sabredip zaman vermeliyiz. 3'lü sistemi uygun görüyorsa, hazırlık ve deneyimle doğruları, yanlışları göreceğiz. Ama hocanın sadece saha içine odaklanması lazım... Bizde iş nasıl yürürü kısa sürede çözmüş, İstiklal Marşı'ndan alıntılarla maç önü konuşmasına başlamış. Milliyetçiliğin tutacağını düşünmüş ama yapma hocam... Sen saha içine odaklan ve lütfen 90 dakikanın 80 dakikasında heyecanlanmadığımız ve kaybettiğimiz maçın ardından 'gurur duyulacak performans' şeklinde açıklamalardan uzak dur. Artıları, eksileri söyle, bizi geleceğe hazırla. Ama tabii inancımızı korumamız için de birazcık ışık şart!

YORUM YAZ