MENÜ

Avcı'nın eseri: Kadıköy'de 1 puana burun kıvırmak!

Abone Ol Google News

Fenerbahçe-Trabzonspor karşılaşması lig yarışı çok erken kopsa da hem iki takım arasındaki rekabet hem de bu rekabete bağlı olarak Sarı-Lacivertli taraftarların çıkar çıkmaz biletleri tüketmesiyle çok şey vaadediyordu. Maçın başlamasıyla Fenerbahçe'nin mücadelede oyun üstünlüğünü alması beklentileri artırdı. Çünkü bu oyuna iyi futbol sergileyen ve bireysel yetenekleri fazla olan Trabzonspor da girecekti ki öyle oldu. İlk 15 dakikada şoku atlatan Fırtına oyuna girerken, İrfan Can'ın, Siopis'e müdahalesiyle bir anda maçın seyri değişti.

Haberin Devamı

Fırtına kuvvetsiz esti

Hemen ardından Nwakaeme'nin golünün gelmesi ve tribünlerin gerilmesiyle maçın Trabzonspor adına çok kolay geçebileceği izlenimi uyandı. Karadeniz devi, Fenerbahçe'nin 10 kişi kalmasıyla orta alanı çok çabuk geçse de ilk devrede çok cömertçe pozisyonları harcadı. Kanarya da soyunma odasına 1-1'le gitmenin peşindeydi. Ancak ne Fırtına farkı artırabildi ne de Fenerbahçe aradığı golü bulabildi.

İsmail hoca, Ozan ve Arda'yı sahaya atsa...

İkinci devrede ilk 15 dakika tempo düşüktü. Fenerbahçe, taraftarını arkasına alarak adeta 1 kişilik eksiğini doldurdu ve 60'tan sonra Trabzonspor yarı sahasına oyunu yıktı. Trabzonspor hemen hemen kontralarla golü aradı, aslında Trabzonspor'un yaptığını Fenerbahçe, Fenerbahçe'ninkini de Trabzonspor'un yapması sürpriz olmazdı. İsmail Kartal sakatlıktan yeni çıkan Mesut Özil ve sertlikten uzak Berisha yerine daha agresif, daha temaslı oynayabilecek Ozan Tufan ve Arda Güler'i, 60 gibi sahaya sürse belki galibiyeti dahi alabilirdi.

Haberin Devamı

Futbol aklına sığmıyor

En yakın rakibi Konyaspor'a 17, Fenerbahçe'ye de 20 puan farkla maça çıkan, hatta mücadele öncesinde '3 sonuçta da kaybetmeyeceğiz' ifadelerini kullanan Abdullah Avcı'nın 1-0'dan sonra 10 kişi kalan rakibinin üzerine gitmemesi futbol aklına sığar gibi değil. Alınan her galibiyette, geri dönülen her maçta nasıl Avcı'nın planı varsa Kadıköy'de kaybedilen (!) 2 puan da çok net hocaya yazar.

Kredi bitecek gibi değil

Ancak unutmamak gerekir ki; Kadıköy'de alınan 1 puana dahi burun kıvırmak yine Abdullah Avcı'nın eseridir. Trabzonspor adına dün için 'kaza'ydı denebilir. Çünkü zirve yolunda hiçbir şey kaybedilmedi, yönetimin, takımın, teknik heyetin kredisi kısa sürede bitecek gibi değil...

YORUM YAZ