MENÜ

3'lü savunma ezberi bozdu

Abone Ol Google News

Trabzonspor-Beşiktaş karşılaşması ilk düdük öncesinde ne vaadettiyse son düdükle beraber vaadedilen her şeyi biz futbolseverlere sundu. Bol pozisyon, goller, reaksiyon, gerilim, tempo... Dev maçta hepsi vardı. Biletleri dakikalar içinde tükenen karşılaşmanın başında Trabzonspor tribünlerinde sergilenen koreografi oldukça şık ve duygu yüklü bir gösteri olurken, mücadeleye Beşiktaş hızlı başladı. Art arda yakalanan birkaç pozisyonla birlikte hem görsel şov hem de 40 bin kapasiteli tam dolu tribünlerin coşkusunun etkisinden çabuk çıktılar.

Haberin Devamı

Daha cesur olabilirdi

Lider Trabzonspor ise daha temkinli, daha tutuk girdi mücadeleye. Karşılaşma boyunca da aslında bu 'temkinli oyun' devam etti. 40 bin taraftarının önünde açık ara farkla liderken Trabzonspor'un daha coşkulu, daha pozitif ve daha cesur bir futbol oynaması sanki daha doğru olurdu. Sonucu da Fırtına'ya getirebilirdi. Ancak Avcı garanti oyunu tercih etti, Cornelius ve Rosier karşılıklı gollerle skoru belirledi. Dev maçın kısa özeti bu şekilde olurken, teknik adamlar Abdullah Avcı ve Valerien Ismael de ayrı ayrı stratejiler izledi. Ismael hoca ilk maçında futbolseverlerden geçer not aldı. Son birkaç yıldır Avrupa'da popülerleşen 3'lü savunma, Avrupa'daki gibi rakibe zorluk çıkarttı, ezberleri bozdu. Birkaç günlük idmanla Beşiktaş önde presi maç boyunca kovalayan, 40 bin taraftar önünde dominant oynamak isteyen ve sahada adeta 'ısıran' bir takım görüntüsü çizdi. Valerien Ismael'in de dokunuşları bariz belli oldu.

Haberin Devamı

Panzehir üretemediler

Avcı ise maçın ardından Beşiktaş'ın daha baskın oynamasının ve 1'er puanla sahadan ayrılma nedenlerinin şifresini şu sözlerle verdi: "Beşiktaş yeni hocasıyla, yeni formasyonla geldi. Daha önce Önder hoca döneminde Antalyaspor maçı dışında 3'lü oynamadıkları için onları analiz edemedik. Ancak Ismael hocanın eski takımlarını izleyebildik." İşte bu sözler zehire karşı neden panzehir üretilemediğini anlatır gibiydi. Haklı görülebilir, yeni hoca, yeni kan, yeni formasyon Beşiktaş'a hava getirmiş olabilir ve onları 'tahmin edilemez' kılabilirdi.

Maç sonunda mesajı verdi

Avcı bu sözlerinin ardından ise her zaman temkinli konuştuğu şampiyonluk için, "Artık resmileşmesini bekliyoruz. Rakiplerimizle ciddi puan farkımız var. Taraftar bayrakları hazırlasın, şampiyon oluyoruz" dedi. 3 puan aldığı maçlardan sonra dahi "Daha bir şey kazanmadık" diyen Avcı'nın puan kaybı sonrasındaki bu açıklamaları 'sonucun ve oyunun üstünü örtme' niteliğinde olurken, yine de sezon başından bu yana camiaya verdiği mesajların da bu başarılı günlere gelinmesinde büyük payının olduğunu söylemek lazım. Avcı takımı olduğu kadar, tribünleri de çok iyi yönetti. Dünkü açıklamalar da bu yönde benzer nitelikteydi.

YORUM YAZ