MENÜ

Ankaragücü - Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? (İlk 11'ler belli oldu)

Süper Lig'in sonuna doğru gelinirken heyecan dorukta. Galatasaray, Süper Lig'in 32. haftasında deplasmanda MKE Ankaragücü ile kozlarını paylaşacak. Sarı-Kırmızılı takım Şampiyonlar Ligi şansını devam ettirmek için kazanmak zorunda. Bu hafta ligden düşme tehlikesi bulunan Ankaragücü ise mutlak kazanmak istiyor. Karşılaşma öncesi iki takımın da ilk 11'leri belli oldu. Galatasaray'da Ryan Donk, sakatlığı nedeniyle kadroda yokken genç oyuncu Emin Bayram, ilk kez bir Süper Lig maçında 11'de yer alıyor. Ankaragücü'nde ise maç öncesi Kulusic ile tartışan Gerson Rodrigues kadrodan çıkarılmış durumda. Peki, Ankaragücü - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Detaylar ve maçın canlı skor takibi fanatik.com.tr'de...

Ankaragücü - Galatasaray maçı hangi kanalda, saat kaçta? (İlk 11'ler belli oldu)

Son 7 haftada aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk yarışından kopan Galatasaray, ligde kalma ümitleri azalan Ankaragücü'ne konuk olacak. Haftaya 52 puanla 5. sırada giren Galatasaray, Ankara'dan 3 puanla dönerek Avrupa kupalarına katılım potasında kalmak istiyor. Ligde 26 puanla sonuncu sırada yer alan MKE Ankaragücü ise kazanarak üst sıradaki takımlara yaklaşmak için mücadele edecek. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maç 2-2 beraberlikle sonuçlanmıştı.

Haberin Devamı

Ankaragücü - Galatasaray ilk 11'ler...

Galatasaray'ın 11'i: Okan, Linnes, Emin, Marcao, Saracchi, Seri, Belhanda, Taylan, Emre, Ömer, Adem

Yedekler: Berk, Şener, Ahmet, Selçuk, Yunus, Jimmy, Mariano, Jesse

MKE Ankaragücü'nün ilk 11'i: Friedrich, Kitsiou, Kulusic, Pazdan, Pinto, Faty, Lukasik, Lobzhanidze, Scarione, Michalak, Orgill

Ankaragücü - Galatasaray maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda?

Eryaman Stadı'nda oynanacak müsabaka, saat 18.30'da başlayacak. Karşılaşmada hakem Atilla Karaoğlan düdük çalacak. Mücadele beIN SPORTS HD1'den canlı yayınlanacak. Ayrıca maçın canlı skor takibi ve detaylar fanatik.com.tr'de...

Emin Bayram kaptan çıkacak

Galatasaray'ın 17 yaşındaki stoperi Emin Bayram, Ryan Donk'un sakatlığı nedeniyle olmadığı günde ilk kez bir Süper Lig maçına ilk 11'de başlamaya hazırlanırken büyük bir onurla sahaya çıkacak. Muslera, Donk gibi isimlerin kadroda olmadığı Selçuk İnan'ın yedek başladığı mücadelede 17 yaşındaki Emin Bayram, sahaya kaptan olarak çıkacak.

Haberin Devamı

Galatasaray'da önemli eksikler

Galatasaray, sakatlık ve cezalılar nedeniyle MKE Ankaragücü maçında birçok futbolcusundan yararlanamayacak. Kiralık sözleşmesi sona erdiği için takımdan ayrılan Henry Onyekuru'nun yanı sıra sakatlığı nedeniyle sezonu kapatan Fernando Muslera ve Florin Andone, sakatlığı bulunan Mario Lemina ve cezalı olan Sofiane Feghouli, başkentte sahaya çıkamayacak. Sakatlığı nedeniyle son 3 maçta görev yapamayan Radamel Falcao da yarın sahada olmayacak. Sakatlığı bulunan Ryan Donk da bugün Ankaragücü karşısında forma giyemiyor.

İki futbolcu kart cezası sınırında

Galatasaray'da Alanyaspor mücadelesi öncesinde 2 futbolcu sarı kart ceza sınırında bulunuyor. Sarı-kırmızılı ekipte Jean Michael Seri ve Ömer Bayram, yarın kart görmeleri durumunda cezalı duruma düşecek ve 33. haftadaki Göztepe maçında görev yapamayacak.

Son 7 maçını kazanamadı

Galatasaray, Süper Lig'de yaptığı son 7 maçta galibiyet elde edemedi. Galatasaray, 1 Mart'ta 3-0 kazandığı Gençlerbirliği müsabakasından sonra çıktığı 6 lig müsabakasında Demir Grup Sivasspor, Beşiktaş, Gaziantep FK ve Medipol Başakşehir ile berabere kalırken, Çaykur Rizespor, Trabzonspor ve Aytemiz Alanyaspor'a mağlup oldu.

Haberin Devamı

Ligde ilk 2 şansı bulunmuyor

Galatasaray, son 3 haftasına girilen Süper Lig'de ilk 2'ye girme şansını kaybetti. Ligde son 7 haftada kazanamayarak şampiyonluk yarışında havlu atan sarı-kırmızılı ekip, lider Medipol Başakşehir'in 14, ikinci Trabzonspor'un ise 10 puan gerisine düştü. Galatasaray, kalan maçlarını kazansa bile bordo-mavili ekibi yakalama şansı bulunmuyor. Ligi üçüncü sırada bitirerek UEFA Şampiyonlar Ligi elemelerine katılmayı hedefleyen sarı-kırmızılılar, Avrupa kupalarından men edilen Trabzonspor'un CAS mücadelesini kazanması durumunda iki sezon sonra UEFA Şampiyonlar Ligi'nin dışında kalacak.

MKE Ankaragücü bu hafta Süper Lig'e veda edebilir

Ligde 26 puanla son sırada yer alan ve 15. Çaykur Rizespor'un 6 puan gerisinde bulunan sarı-lacivertliler, bu hafta Süper Lig'e veda edebilir. MKE Ankaragücü, Galatasaray karşısında 3 puan alamazsa diğer rakiplerinin alacağı sonuçlara göre son 2 haftaya girilirken TFF 1. Lig'e düşen ilk ekip olabilir. Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ara verilen liglerin tekrar başlamasından sonra MKE Ankaragücü, galibiyet elde edemedi. Aradan sonraki 5 maçta sarı-lacivertliler, 3 beraberlik, 2 yenilgi yaşadı. Sarı-lacivertlilerde zorlu maç öncesi sakat ve cezalı futbolcu bulunmuyor.

Haberin Devamı

98. kez karşı karşıya gelecekler

Galatasaray ile MKE Ankaragücü, Süper Lig'de 98. kez birbirlerine rakip olacak. Geride kalan maçlarda Galatasaray'ın galibiyet sayısında 61-17 gibi büyük bir üstünlüğü göze çarpıyor. Taraflar 19 maçta ise eşitliği bozamadı. Galatasaray'ın ligde attığı 204 gole, başkentin sarı-lacivertli ekibi 84 golle karşılık verebildi. İki takım arasında sezonun ilk yarısında İstanbul'da oynanan maç 2-2 berabere bitti.

Ankara'daki maçlar

Galatasaray ile MKE Ankaragücü, lig tarihinde Ankara'da 48 kez karşılaştı. Sarı-kırmızılılar, genel toplamdaki üstünlüğünü deplasmanda da göstererek, rakibine galibiyet sayısında 24-13 üstünlük kurdu. İki ekip Ankara'daki 11 maçta ise eşitliği bozamazken, Galatasaray 78, MKE Ankaragücü 49 gol attı. Geçen sezon Ankara'da yapılan müsabakayı Galatasaray, 3-1 kazandı.

Haberin Devamı

En farklı skorlu galibiyetler

Galatasaray, MKE Ankaragücü karşısında lig tarihindeki en farklı galibiyetini 1992-1993 sezonunda Ankara'da 8-0'lık skorla elde etti. MKE Ankaragücü ise Galatasaray karşısında ligde en farklı galibiyetini, 2009-2010 sezonunun ilk yarısında Ankara'da yapılan maçta 3-0'lık skorla aldı.

YORUM YAZ