MENÜ

94. Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen Gazi Koşusu’nun 94.’sü için atlar startta. Türk yarışçılığının en büyük derbisinde 15 İngiliz tayı hem büyük gurur, hem de 5 milyon TL ödül için kapışacak. 94. Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta hangi kanalda? İşte detaylar...

94. Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Gazi Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana düzenlenen ve Türk at yarışçılığının derbisi olarak gösterilen Gazi Koşusu bugün saat 17.15’te Veliefendi Hipodromu’nda gerçekleştirilecek. 94. kez yapılacak yarışa 14’ü erkek, 1’i dişi olmak üzere 3 yaşlı 15 safkan İngiliz tayı katılacak.Hayatları boyunca Gazi Koşusu’nda bir kez boy gösterebilen atların, 3 yaşını da doldurmuş olması gerekiyor. Koşu koron virüs salgını önlemleri kapsamında ilk kez seyircisiz olarak yapılacak.

Haberin Devamı

94 yıldır kesintisiz sürüyor

Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk adına 1927 yılından bu yana kesintisiz olarak düzenlenen Gazi Koşusu’nun 94.’sü için atlar startta. 1’i dişi, 14’ü erkek olmak üzere 15 İngiliz tayı bugün saat 17.15’te bu büyük kupayı kaldırabilmek için kıyasıya mücadele edecek. Kupayı müzesine götüren safkan sahibine de ek ikramiyelerle birlikte yaklaşık 3 milyon TL kazandıracak. Koşunun ikramiyesi diğer sıralamalarla birlikte yaklaşık 5 milyon TL’yi bulacak.

Seyircisiz 9 TV kanalından canlı yayınlanacak

Tribünlerdeki katılımcı sayısıyla İstanbul Veliefendi Hipodromu’nda yıllardır rekor üstüne rekor kırılan Gazi Koşusu’nda bu yıl pandemi önlemleri çerçevesinde izleyici olmayacak. Ancak dev heyecan at yarışı kanalları TAY TV ve TJK TV’nin yanı sıra Kanal D, TRT Spor, Bein Sports, Habertürk, TV100, Haber Global ve A Spor ekranlarında canlı olarak seyircilerle buluşacak. Internet kullanıcıları ise TAY TV’nin canlı youtube kanalından yararlanabilecek.

Haberin Devamı

94. Gazi Koşusu ne zaman saat kaçta hangi kanalda

Yeni rekorlar gelecek mi?

Gazi Koşusu’nu son 5 yılda üst üste kazanarak kırılması çok güç bir rekora imza atan jokey Ahmet Çelik bu yıl da Gazi’nin büyük favorisi Call to Victory’ye biniyor. Bu tayla son 8 startında birlikte olan ve hiç geçilmeyen Ahmet Çelik bugün de fotoya ulaşırlarsa kırılması imkansıza yakın rekorunu bir üst seviyeye taşımış olacak.

En zengin Gazi favorisi

Dev derbide son yıllarda ilk kez bu kadar favori bir isim start alıyor. İlk startı hariç hiç geçilmeyen ve üst üste 10 zafer ile sahibine yaklaşık 4 milyon TL ikramiye kazandıran Call to Victory kazanması halinde Türk atçılığının en önemli aygırı olmasına rağmen hiç bir yavrusu Gazi kazanamamış olan babası Victory Gallop’un yüzünü güldürecek.

İlk İhsan Atçı, son Ahmet Çelik kazandı

1927 yılında gerçekleşen İlk Gazi Koşusu’nu Ali Muhiddin Hacıbekir’in sahibi olduğu Neriman adlı at jokeyi İhsan Atçı ile kazandı. Son yapılan koşuda Melis Kurtel Emin’in sahibi olduğu ve Ahmet Çelik’in jokeyliğini yaptığı The Last Romance adlı at birinci oldu.

Gazi Koşusu’nda en iyi dereceyi ise 1996 yılında Özdemir Atman’ın sahibi olduğu Bold Pilot isimli safkan, 2.26.22’lik zamanıyla yaptı.

Haberin Devamı

Üst üste en çok kazanan Ahmet Çelik

Bu senede yarışacak jokeylerden olan Ahmet Çelik, koşunun üst üste kazanma rekoruna sahip bulunuyor. Çelik, 89. Gazi Koşusu’nu 'Renk', 90. Gazi Koşusu’nu 'Graystorm' ve 91. Gazi Koşusu’nu 'Piano Sonata' ve 92. Gazi Koşusu’nu 'Hep Beraber' ve 93. Gazi Koşusu’nu 'The Last Romance' adlı safkan ile üst üste 5 kez kazandı.

En fazla şampiyon Mümin Çılgın

Gazi Koşusu’nda en fazla birinci olan jokey Mümin Çılgın oldu. Çılgın'ın 9 şampiyonluğu bulunuyor. Mümin Çılgın, 'Helene De Troia' (1960), 'Apaçi' (1965), 'Nadas' (1974), 'Dr. Seferof' (1979), 'Dersim' (1981), 'Uğurtay' (1985), 'Hafız' (1986), 'Top Image' (1988) ve 'Abbas' (1991) safkan ile kürsünün en tepesinde yer aldı.

Halis Karataş 6 kez şampiyon oldu

Ünlü jokey Halis Karataş'ın ise 6 şampiyonluğu bulunuyor. Karataş, daha önce 'Bold Pilot' (1996), 'Popular Demand' (2005), 'Hızel Beyi' (2006), 'Anatoly' (2011), 'Matador Yaşar' (2012) ve 'Blaze to Win' (2014) isimli taylarla bu önemli yarışı kazanmıştı.

Haberin Devamı

Dağıtılacak ödüller

Gazi Koşusu’nda birincilik ikramiyesi 1 milyon 750 bin TL olurken, ikinciye 700 bin TL ve üçüncüye 350 bin TL olarak belirlendi. Kazanacak safkanın sahibi; birincilik ikramiyesi, kayıt tutarları, taksit ücretleri ve at sahibi primi olmak üzere toplam 2 milyon 455 bin 250 TL ikramiye kazanacak. Koşuyu kazanan safkanın sahibi aynı zamanda yetiştiricisi ise 503 bin 125 TL’lik yetiştiricilik primi ile birlikte bu tutar 2 milyon 958 bin 375 TL olacak.

94. Gazi Koşusu’nda yarışacak safkanlar ve jokeyler şöyle:

1 - Call To Victory - Ahmet Çelik

2 - Coach - Ayhan Kurşun

3 - Çakalınoğlu - Sadettin Boyraz

4 - Dembe - Mertcan Çelik

5 - Full Throttle - Mehmet Kaya

6 - King Man Go - Gökhan Gökçe

7 - Kingsman - Hışman Çizik

8 - Lord Of Game - Gökhan Kocakaya

9 - Powerman - Özcan Yıldırım

10 - Premium Mover - Mustafa Çiçek

11 - Sozopol - Mehmet Akyavuz

12 - Upper Cut - Akın Sözen

Haberin Devamı

13 - Vernazza - Halis Karataş

14 - Zabun - Tolga Yıldız

15 - Prior - Müslüm Çelik

YORUM YAZ