MENÜ

Zorlu raporu

Abone Ol Google News

Tarih, 5 Aralık 2019... Hakem hataları nedeniyle çok puan kaybettiklerini düşünen Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir ve Merkez Hakem Kurulu Başkanı Zekeriya Alp ile görüştü. Bu görüşme, söylenenlere göre, Özdemir’in isteği üzerine Zorlu Center’daki ofisinde gerçekleşti. Türkiye, 11 Aralık 2019’da Erman Toroğlu’nun yazısıyla bu görüşmeden haberdar oldu. 24 Aralık’ta da Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim’den şu tweet geldi: “Anlaşıldı, ikinci yarı çok ZORLU geçecek...” Hiçbir neden olmasa bile birbirleriyle kavga etme potansiyeline sahip olan Fenerbahçe ve Galatasaray camiaları, Zorlu gündemiyle doğal olarak birbirine girdi. (O gün düşündüğüm ne ise bugün de düşündüğüm o: Her kulüp başkanı, TFF ve MHK Başkanı ile görüşebilir. Bu görüşmedeki tek sorun, toplantının Federasyon değil Zorlu’da yapılmış olmasıdır.)

Haberin Devamı

Aralık ayının sonlarında, Süper Lig’de 16. hafta geride kalmıştı. Sivasspor, 34 puanla liderdi. Başakşehir 2. (30 Puan), Trabzonspor 3. (29 Puan), Fenerbahçe 4. (28 Puan), Beşiktaş 5. (27 Puan), Alanyaspor 6. (26 Puan), Galatasaray 7. (24 Puan), Malatyaspor 8. (23 Puan) idi.

Haberin Devamı

Bugün tarih 11 Mart 2020.. Ve ligde 25. hafta geride kaldı. ‘Zorlu krizi’nden sonra oynanan 9 haftada Fenerbahçe 3 maç kazandı, 3 maç berabere kaldı, 3 maç kaybetti. 12 puan topladı, 15 puan kaybetti ve artık 7. sırada... Şampiyonluk şansı kalmadı. Attığı tweet ile endişelerini dile getiren Terim’in Galatasaray’ı; 9 haftada 8 galibiyet, 1 beraberlik aldı, hiç kaybetmedi. Trabzonspor 8 maçın (Malatya ile bugün oynayacaklar) 6’sını kazandı, 2’sinde berabere kaldı. Başakşehir, Sivasspor, Alanyaspor çizgilerini korumaya devam ediyorlar. Üstelik Başakşehir halen Avrupa’da... Alanya, kupada Galatasaray ile iki maç oynayıp Yarı Final’e yükseldi. Sivas, hatırladığım kadarıyla 2 maçta lehine verilmesi gereken penaltılar es geçildiği için 4 puan kaybetti.

Tablo ortada; ‘Zorlu görüşmesi’nden sonra en çok kaybeden Fenerbahçe... Bu kayıpların ana nedeni, o görüşme demiyorum elbette... Çünkü hocası motive, takımı da yeterli değildi... Zaten hocası gitti, oyuncuları pes etti... Fakat şu tespiti de yapmak gerekli; İkinci yarı en çok Fenerbahçe için ‘Zorlu’ geçiyor sanki?

YORUM YAZ