MENÜ

Yuh kere yuh!

Abone Ol Google News

Tarih; 8 Aralık 2020... Yer; Paris, Fransa...Organizasyon; UEFA Şampiyonlar Ligi...Temsilcimiz Başakşehir, Fransız ekibi Paris Saint Germain karşısında...Müsabakada, 4. Hakem Sebastian Constantin Coltescu, Başakşehir Antrenörü Pierre Webo'ya 'ırkçı' ifadeler kullanıyor ve Başakşehir, maça devam etmeyerek soyunma odasına gidiyor. Maç, bir sonraki güne erteleniyor. Kulüplerin yanı sıra Türkiye ve Fransa Futbol Federasyonları da devreye giriyor. Başakşehir'in resti sonrasında, maç bir gün sonra, tamamı değiştirilmiş hakemlerin yönetimiyle sona eriyor.

Haberin Devamı

UEFA'nın ve hatta Dünya'nın en büyük, en prestijli futbol organizasyonunda yaşanıyor bu iğrenç olaylar. Sloganları, bir anlamda varoluş felsefesi 'No Rasicm' (Irkçılığa Hayır), 'Respect' (Saygı) olan UEFA; önceki gün akşamsaatlerinde Sebastian Constantin Coltescu ile ilgili alınan kararları açıkladı. Ne yaşandığı, nelerin söylendiği apaçık ortadayken, UEFA'nın soruşturması tam90 gün sürdü. İşte bu soruşturmanın ardından verilen cezalar ise şöyle:

Haberin Devamı

■ Sebastian Constantin Coltescu, 30 Haziran 2021 tarihine (sezon sonuna) kadar hakemlikten men edilmiştir.

■ Sebastian Constantin Coltescu, bir eğitim programına katılacaktır.

■ Pierre Webo'ya, sportmenliğe aykırı hareketi gerekçesiyle 1 maç ceza verilmiştir.

Yuh kere yuh! Irkçılık, bir insanlık suçudur...Ve hatta Dünya'nın en büyük suçudur...Bu suçu işleyen adam, sezon sonuna kadar cezalı olacak. Hikayeden birkaç derse sokulacak ve önümüzdeki sezondan itibaren yeniden futbol sahalarında olmaya devam edecek, öyle mi? Bu bir ceza değil, ödüldür.. Ve UEFA Yönetimi (Disiplin Komitesi) aldığı bu kararla; kendi felsefesine ihanet etmiştir.

Halen UEFA YönetimKurulu Üyesi olan Sayın Servet Yardımcı'dan ricamdır; Aşağıdaki hikayeyi lütfen mesleği avukatlık olan Sayın Başkan Aleksander Ceferin'e tercüme etsin.

Yıllar öncesinde bir köy ağasıdır Abdullah Cizrelioğlu...Mevsimin ilk karı yağdığında köy meydanına çıkar ve karın üzerine çişiyle önce adını sonra soyadını yazarak imzasını atarmış. Gelenek haline gelmiş bu törenin; ağanın gücünü, kudretini gösterdiğine inanılırmış. Yine kış gelmiş, kar yağmış ve Abdullah ağa çıkmış köy meydanına. Yardımcısına sormuş; "Hassoo... Halkımız camlarda midir?" Hasso cevaplar: "Halkımız bakir, kediler köpekler bile seni izler ağam!" Fakat yaşı gereği prostat olmuştur ağa... Abdullah'ı yazar, soyadı kalır geriye. Utana sıkıla döner yaverine; "Hasso, hele yanıma gel de imzayı sen tamamla!" Hasso yaklaşır ağasına: "Ağam, kırk yıldır kafama vurdin, salak dedin. Sırtıma vurdin, aptal dedin. Ha bu kulun okumayi yazmayi sökemedi ki! Tut da yazının devamını sen yaz!"

Bu karar, Avrupa'da futbolun ağası olan UEFA'nın prostat olduğunun kanıtıdır. Coltescu gibi ırkçılarla yola devam edeceklerse de Abdullah ağa gibi tutacakları gün yakındır

YORUM YAZ