MENÜ

Yiğido duymasın!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Lider kim? Puan cetvelinde Sivasspor, gönüllerde Ankaraspor... Peki kim şampiyon olur? Mevcut ortama bakılırsa bu ligin iki ‘ağır abi’si var.

Kim ne derse desin, puan cetveli ne gösterirse göstersin, 15. hafta sonunda bana göre lider Ankaraspor! Şimdi Sivassporlular ‘ne alâkası var’ diyecek, haklarını yediğimi söyleyecekler, biliyorum. Ancak izin verin, izah edeyim.
Sivasspor geçen sezonun 15. haftasına göre 3 puan az toplamış. Kısmen bile olsa başarısız yani!
Galatasaray 2 puan eksik.
Fenerbahçe 2.
İstanbul Belediye 4.
Konyaspor 5.
Denizlispor 7.
Ankaragücü 8.
Hacettepe (Oftaş) ise 10 puan eksik...
Beşiktaş aynı puanda (istikrar sözkonusu!) Gençlerbirliği de öyle (o da istikrarlı yani!)
Kayserispor 2 puan fazla...
Bursaspor 4.
Gaziantepspor 7.
Trabzonspor 12.
Ankaraspor ise tam 17 puan fazla...
Geçen sezon 15. haftada 12 puan toplayıp 17. sırada düşme korkusu yaşayan Ankaraspor, bugün 29 puanla 5. sırada... Fenerbahçe’ye averajla geçiliyor.
Aykut Kocaman’ı tebrik ve takdir etmek görevimiz...

Ligin yenileri (Kocaeli, Eskişehir, Antalya) 39 puan toplamış.
Geçen sezon küme düşen takımlar da (Manisa, Çaykur Rize, Kasımpaşa) 15 haftalık bu periyotta 39 puan toplamıştı. 8 puanlı Kasımpaşa, 15 puanlı Rize ve 16 puanlı Manisa küme düşmüştü. Düz mantıkla bakarsak, şu an 12. sıra ile 18. sıra arasındaki bütün takımlar risk altında!

Bülent Uygun’u unutmak olmaz tabii ki... Bursaspor’da kale özürlü bir topçuydu Tum; şimdi Sivasspor’un hücumdaki etkili silahı... Musa Aydın, Mehmet Yıldız ve birçok futbolcusu 4 Büyükler’in transfer listesine girmişse; o teknik adamı alkışlamak da görevimiz. Onun yaptığı sıradan bir teknik adamlık değil zaten. Sivas’ta ‘sosyal bir devrim’e imza atıyor Başkan Mecnun Odyakmaz ile birlikte. Sinekten yağ çıkarıyorlar. Tuttuklarını altın ediyorlar.

Süper Lig’de her takım yenildi 15 haftada; hem de en az 2 kez... Gelecek ne gösterir, elbette bilinmez.
Gönlümüz Trabzon’un, Sivas’ın şampiyon olmasından yana... Ancak Sercan bir Galatasaray ya da Fenerbahçe maçından bir gün önce affedilebilirse, ‘yardımcılar’ da gerçekten ‘yardımcı’ olursa muhtemel tabii ki!
Yaklaşık 17 yıldır bu mesleğin içinde bulunan biri olarak şunu iddia edebilirim ben yine de; Mevcut ortamda bu ligin ‘iki ağır abi’si var: Galatasaray ve Fenerbahçe...
Mayıs’ta görüşmek üzere...

YORUM YAZ