MENÜ

Titanic battı mı, yandı mı!

Abone Ol Google News

Türkiye için yola çıkacak olan siyahi bir Amerika vatandaşı, havalimanına geldiğinde el çantasını açar ve görür ki pasaportu yok... Valizini arar, bulamaz... Evini arar, bulamaz...

Haberin Devamı

Çaresiz, umutsuz bir şekilde yolda yürürken yerde bir pasaport bulur. Açar, bakar ve pasaportun ünlü oyuncu Leonardo Di Caprio’ya ait olduğunu görür.

Aklına bir fikir gelir ve uygulamaya başlar. Pasaporttaki fotoğrafı çıkartır, yerine kendi fotoğrafını yapıştırır ve yeniden havalimanına gider. Türkiye’ye indiğinde endişeli bir şekilde pasaport polisine yönelir. Memur Temel alır pasaportu ve inceler: Karşısındaki adam siyahidir, pasaporttaki adam da aynısıdır, fakat isim bölümünde Leonardo Di Caprio yazmaktadır. Memur Temel, meslektaşı Dursun’a seslenir:

- Ula Dursun, Titanik batmış mıydı, yanmış mıydı?

Maalesef birçoğumuzun Türk Futbolu’na bakış açısı da yukarıdaki fıkradan çok farklı değil... Taraf olduğumuz için doğruları göremiyoruz. Popüler kültür bizleri o kadar esir almış ki; başarısız olan tanımadıklarımıza hayranlık duyuyor, başarılı olan tanıdıklarımızı yerden yere vuruyoruz.

Haberin Devamı

Hangi Beşiktaşlı’ya sorsanız, Rıza Çalımbay’a dudak büker... Galatasaraylılar’a ‘Okan Buruk’ deseniz, ‘Daha erken’ yanıtı gelir. Trabzon’da Ünal Karaman’ın yaşadıkları ortada... Fenerbahçeliler için Erol Bulut, halen vakti gelmemiş bir teknik direktör.

Oysaki bu teknik adamlar, Süper Lig’in ilk yarısının en başarılı isimleri... Lider Sivasspor, Fatih Terim’in yönettiği Galatasaray’dan 10, Abdullah Avcı’nın Beşiktaş’ından 7, Ersun Yanal’ın Fenerbahçe’sinden 6 puan önde... Okan Buruk’un Başakşehir’i, bizleri halen Avrupa’da temsil eden tek Türk Kulübü...

Ünal Karaman’ın Trabzonspor’u, Avrupa’ya futbolcu gönderen ve göndermeye devam edecek altyapı hamlesini yaptı. Erol Bulut’un Alanyaspor’u, haftalarca bu ligin zirvesinde yer aldı.

Pasaport mu bütün mesele? Ya da üzerindeki fotoğraf mı? Sahi Titanik batmış mıydı, yanmış mıydı!

YORUM YAZ