MENÜ

Şampiyon belli

Abone Ol Google News

Milli maçların oynandığı hafta, Fanatik yorumcularından oluşan Bizim Takım'a ligin geleceğini sormuş ve yorumlarından şu manşeti çıkarmıştık: "Şampiyon belli! İkinci kim?" Bugün, o yazı dizisini hatırlatmakta fayda var.

Haberin Devamı

Milli Takımımız'ın Hollanda, Norveç ve Letonya maçlarını oynayacağı haftada; 'Bizim Takım'ı biraraya getirmiş ve onlara şu soruyu sormuştum: "Kalan haftalarda ligdeki sıralama nasıl değişir?"

Bizim Takım üyeleri özetle şunları söylemişti...

Mehmet Demirkol: "Fenerbahçe'nin çifte ikili averaj dezavantajıyla şansı düşük. Galatasaray'ın önümüzdeki 3 maçı çok belirleyici. Buradan 9 puanla çıkarsa, Terim sazı eline alabilir. Bunun dışında Beşiktaş'ın zirveye yakın olduğunu söylemek zor değil. Arkadaki 3 takım nasıl dizilse şaşırmam."

Faik Çetiner: "Şampiyonluk hesapları yapmak için istikrarlı sonuçlar almak şart. Şu an sadece Beşiktaş istikrarlı. Galatasaray, Kadıköy'de Fener'i yenip, içeride Rize'ye kaybediyor. Fenerbahçe, dışarıdan topladığını evinde dağıtıyor. Trabzonspor bu sezonu 3. bitirirse, benim için başarılıdır."

Haberin Devamı

Deniz Çoban: "Milli ara sonrası 4 haftada 7 maç oynanacak. Bu süreçte saha içinden çok, saha dışı yaşananlar gidişatı etkileyecek. Yorgunluk, sakatlık ve Covid-19... Senaryoyu birlikte göreceğiz. Bunlar etkilemez ve sadece saha içi organizasyonu dikkate alınırsa, lig şu anki sıralamada biter."

Onların bu yorumlarını alt alta koyarak Fanatik'in hem 1. sayfasında hem de bir iç sayfada şu başlığı atmıştım: "Şampiyon belli! İkinci kim?"

Peki, Milli ara sonrasında ne oldu?

Beşiktaş; Deplasmanda Kasımpaşa'ya kaybetti, içeride Alanyaspor'u farklı geçti...

Fenerbahçe; Evde Denizlispor'u yendi, dışarıda Malatya ile berabere kaldı...

Galatasaray; Hatayspor deplasmanında kaybetti, son haftayı 'bay' geçti.

Trabzonspor; önce deplasmanda Sivas, sonrasında da evinde Kayserispor ile berabere kaldı.

Bu yazı dizisi çıkmadan önce sıralamaya göre Beşiktaş 64, Galatasaray 61, Fenerbahçe 59, Trabzonspor 55 puandaydı.

Geçen iki haftalık süreç sonrasında Beşiktaş 67, Fenerbahçe 63, Galatasaray 61, Trabzonspor 57 puanda...

Beşiktaş ve Galatasaray'ın 'bay' haftalarını geride bıraktığını, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un bu nedenle birer maç fazlası olduğunu da hatırlatalım.

Ligin kalan haftalarında ne olur?

Allah korusun, büyük afetler olmazsa... Pandemi nedeniyle lig askıya alınmazsa... Mucizeler yaşanmazsa...

İki hafta önce Bizim Takım ne demişse o olur...

Bugün, o gün yazdıklarımızı bir kez daha hatırlatmakta fayda var:

Şampiyon belli! İkinci kim?

YORUM YAZ