MENÜ

Sahadaki öğretmenler

Abone Ol Google News

Türk Futbolu’nda gerçekten huzur, barış ve elbette yüksek seviye hayal ediyorsak; öncelikle eğitimli, yetenekli ve elbette barışçıl teknik direktörlere sahip olmamız gerekir. Çünkü iyi örnekler, iyi sonuçlar verir ve iyi bir gelecek, iyi öğretmenlerin eseridir.

Haberin Devamı

50’li yaşların ortasındaki bir adam, doğup büyüdüğü mahalleyi ziyaret eder. Çocukluğunun unutulmaz sokak maçlarına evsahipliği yapan arsa, şimdilerde çocuk parkı olmuştur. Attığı golleri, ettiği kavgaları hatırlayıp gülümserken içinden; karşısındaki bankta oturan ihtiyar amcayı görür. O ihtiyar amca, ilkokul öğretmenidir. Yanına yaklaşır ve sorar: “Merhabalar hocam, beni tanıdınız mı?” Elbette tanımamıştır ihtiyar... Adam detay verir: “Hatırlar mısınız? Sınıfımızda bir arkadaşın saati kaybolmuştu. Aslında kaybolmamıştı, ben almıştım. Fakat siz, bütün öğrencilerin gözlerini kapattırmış ve yaptığınız arama sonrasında saati benim cebimde bularak gerçek sahibine teslim etmiştiniz. Bunu yaparken de ismimi vermemiş ve büyük bir utanç yaşamamı engellemiştiniz.”

Haberin Devamı

Emekli öğretmen hikaye sonrasında hatırlamıştır eski öğrencisini.. Ve öğrencisi devam etmektedir: “O gün sizin o davranışınızla hayatımdaki en büyük dersi almıştım. Her aklıma gelişinde sarsıldım ve kendimi sizden kalan erdemin koruyucu gölgesinde hissettim.”

İhtiyar öğretmenin yanıtı, yine bir ders niteliğindedir:

- “O olayı o gün unuttum ben. Şimdi sen anlatınca hatırladım. Sizlere ‘gözlerinizi kapatın’ dediğimde, ben de gözlerimi kapatmıştım. O yaştaki her çocuğun düşebileceği yanılgıya düşen öğrencime karşı içimde bir yargı oluşsun istememiştim. Demek o çocuk sendin!”

Öğretmen dediğin tam da budur aslında... Sadece 2+2’yi, ses uyumunu, dağları ovaları öğretmez öğretmen... Hayatı anlatır size, hayatı öğretir.

Hayatımızın her alanında öğretmenlerimiz vardır aslında... Okuldaki öğretmenlerimiz haricinde evimizde anne, baba; sokakta ağabey, abla gibi...

Bu açıdan bakıldığında teknik direktörler de futbolcuları için birer hocadır aslında... Oyuncularına öğreten, onların iyi olmaları için mücadeleeden, dürüst ve adil oyun için yol göstericidir...

Türk Futbolu’nda gerçekten huzur, barış ve elbette yüksek seviye hayal ediyorsak; öncelikle eğitimli, yetenekli ve elbette barışçıl teknik direktörlere sahip olmamız gerekir.

Çünkü...

İyi örnekler, iyi sonuçlar verir...İyi bir gelecek, iyi öğretmenlerin eseridir.Hayat denilen bu uzun yolda bizleri mutluluğa götüren tüm öğretmenlerimizin günü kutlu olsun.

YORUM YAZ