MENÜ

Propaganda!

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Joseph Goebbels... Tarihin gelmiş geçmiş en büyük ruh hastalarından biri olan Adolf Hitler’in Propaganda Uzmanı’ydı. O, sapık hareketin büyümesini sağlayan adamdı.. Ve en çok şunları savunurdu;

-Bir şeyi ne kadar uzun süre tekrarlarsanız, insanlar ona o kadar fazla inanırlar.

-Bir insana yalan olsa bile bir söylemi sürekli tekrarlarsanız, o söylemin nereden geldiğini unutacak ve kendi fikri gibi benimseyerek savunacaktır.

-Söylediğiniz yalan ne kadar büyük olursa o kadar etkili olur ve insanların o yalana inanıp kendilerini adamaları o kadar kolaylaşır. Çünkü herkes büyük bir şeyin parçası olma fikrine bayılır.

-Halkı her zaman ateşlemelisiniz, asla soğumalarına ve düşünmelerine izin vermeyin.

-Hatalı olduğunuzu ya da yanlış yaptığınızı asla kabul etmeyin, asla rakibinizin üstün bir yanı olduğunu kabul etmeyin, asla kendinizden ve taraftarlarınızdan başkalarına serbest hareket alanı bırakmayın. Asla kabahat ve suç üstlenmeyin, sadece bir rakibinize odaklanın ve kötü giden her şeyin suçunu onun üzerine yıkın.

-Kimin haklı olduğu değil, kimin sesinin daha gür çıktığı önemlidir. İlk sözü kim ne kadar güçlü ve bağırarak söylerse, o kazanır.

-Önemli olan aydınlar değil kitlelerdir. Çünkü kitleleri kandırmak, her zaman çok daha kolaydır.

Bugün kimi Fenerbahçeliler’in Aykut Kocaman’a... Bugün kimi Galatasaraylılar’ın Fatih Terim’e... Bugün kimilerinin Cüneyt Çakır’a... Yaptığı şeyin, yukarıdaki propagandadan hiç bir farkı yok aslında.

Aykut Kocaman, hem futbolcu hem teknik adam olarak şampiyonluk yaşamış-yaşatmış Fenerbahçe’ye... Fatih Terim, 1996’dan 2018’e kadar kazanılan son 9 şampiyonluğun 6’sında teknik direktörü Galatasaray’ın... Ve Cüneyt Çakır... Tarihte Dünya’da yönetmediği final kalmamış tek hakemimiz...

Siz siz olun; propagandalara değil, icraatlara bakın. Unutmayın; Ayinesi iştir kişinin, lafa bakılmaz...

YORUM YAZ