MENÜ

Oyuna Saygı

Abone Ol Google News

Değişmeliyiz hep birlikte... Mesela; Beşiktaş hak ederek kazandı diyelim şu son derbinin ardından. Alanya hakkıyla lider; Fenerbahçe halen favori; Galatasaray yarışta her zaman varolur; Abdullah Avcı kötü teknik adam değilmiş! Diyebilelim... Oyuna saygı bunu gerektirir...

Haberin Devamı

Bu gün kahraman olursun, yarın hain!

Bu gün yıldız derler, yarın kazma...

Kurtarıcı olarak anılırsın birkaç yıl, sonradan oyuna girer atarsın golleri, baş tacı yaparlar. Fakat bir süre geçer, zorla gönderirler, zaten yedekti derler!

Bu gün formanı imzalatmak için sıraya girerler, yarın gidersin bir başka takıma, yakarlar formanı, yırtarlar...

Tuttuğun takım kazanmışsa, bileğinin gücüyledir. Kaybetmişse, hakem doğramıştır büyük ihtimalle! Sana ve takımına verilen her ceza, adaletsizdir. Rakibe verilen her ceza ise ödül gibidir!

Senin takımın hep hakeme rağmen kazanır. Rakiplerin ise hep 12 kişi oynar! TFF’de size karşı bir örgütlenme vardır her zaman. Rakipler ise tüm kurumlara adamlarını yerleştirmiştir!

Böyledir futbol... Dünya’nın en zevkli oyunudur bir yandan... Dünya’daki en acımasız oyundur diğer taraftan...

Haberin Devamı

Bizim ülkemizde zevk kısmına pek bakılmaz... Çünkü bakış açısı öncelikle rakibi yermektir. Rakipleri bir bir yerin dibine sokarsın önce; baktın kesmiyor seni, bu kez kendi takımında bir türlü kabul edemediğin isimlere sallarsın. Yine de yetmezse, basın var. Doğru yanlış vurursun, rahatlarsın.

Şimdi için için kızıyorsun okurken... ‘Kendini beğenmiş’ diyorsun biraz naziksen! Değilsen... Yazamasam bile tahmin ediyorum elbette! Fakat kızma lütfen... Benim bu, sensin, o... Biziz yani... Değişmeliyiz hep birlikte. Değişmeliyiz ki; bu muhteşem oyundan hınç değil zevk almaya başlayalım.

Mesela...

Beşiktaş hak ederek kazandı diyelim şu son derbinin ardından... Alanyaspor hakkıyla lider... Fenerbahçe kaybetti ama halen şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri. Galatasaray bu yarışta her zaman var olur..

Ve Abdullah Avcı gerçekten kötü teknik adam değilmiş! Diyebilelim...

Oyuna saygı bunu gerektirir...

Yazımızı; Dünya’nın gelmiş geçmiş en iyisi, en büyüğü, Maradona ile bitirelim: “Futbolu asla hafife almadım. Ne var ki kendime, bedenime saygım yoktu. Beni gençlere örnek göstermeyin. Kimseye, kendi çocuklarıma bile örnek olamam, olmamalıyım. Ancak kendi bedenime karşı saygısız olsam da işime devamlı saygılıydım; bu yüzden de Dünya’nın en iyisi benim.”

YORUM YAZ