MENÜ

Kurtuluş yolu

Abone Ol Google News

Ünlü bir kolonya şirketinin sahibi, iflastan kurtulmak için ürünü değiştirmez, şişenin deliğini büyütür. Ligdeki yarışta benim favorilerim; en geniş kadro (Fenerbahçe) ve en iyi yönetilen takım (Galatasaray)... Erol Bulut, Fatih Terim’i geçebilir. Fakat bunun için aynı ürünü, başka yöntemlerle pazarlamayı düşünmeli.

Haberin Devamı

Ünlü bir kolonya şirketi, iflasın eşiğine gelmiştir. Şirketin sahibi, iş dünyasının en önemli isimlerinden birine giderek durumunu aktarır ve kurtuluşu için kendisinden borç ister.

İşadamı borç vermez, ancak iflastan nasıl kurtulabileceğinin yolunu gösterir: “Gördüğün gibi benim masamda da senin ürettiğin kolonyadan var. Ancak elime sıkmak istediğimde zorlanıyorum. Çünkü deliği çok küçük. Bu deliğin büyütülmesini sağla ve tüketimi artır.”

Tavsiyeyi alan işadamı, şirketine döner dönmez deliğin büyütülmesi talimatını verir. Sadece 6 ay geçmiştir ve tüketim neredeyse 3 katına çıkmış; şirket bırakın iflası, çok önemli bir kâr yüzdesine ulaşmıştır.

Bizim ülkede maalesef, hayatın içinde varolan arabesk yaklaşım; sporumuza, futbolumuza da sirayet etmiş durumda... 3 galibiyet ile şampiyon ilan ettiğimiz takım var.

Haberin Devamı

2 yenilgiyle yarışın dışında kaldığını söylediğimiz takım var. 3 hafta üst üste gol atan futbolcuya ‘kral’ deriz. İki haftayı boş geçen büyük bir santrfora ‘kazma’ yakıştırmasını yapabiliriz.

Fenerbahçe, Konyaspor’a kaybetti; Erol Bulut yetersiz oldu... Beşiktaş, Gaziantep’e yenildi; Ersin’den kaleci olmaz dediler... Galatasaray, deplasmanda Sivas’ı yendi; şampiyonluğun en büyük favorisi oldu.

Oysa ki, birkaç hafta önce yazılan çizilenleri hatırlayın bir de...

Erol Bulut büyük takımın büyük hocası olmuştu; Ersin adım adım Milli Takım’a gidiyordu; Galatasaray’ın bu kadrosu bu sezon için yeterli değildi.

Günlük sonuçlar bizlere fikir verir ama sonucu işaret etmez. Sonuca giden yolu yorumlamak istiyorsak, bir değil birçok veriyle çalışmak gerekir. Ben, sezon başından beri yazdıklarımın arkasındayım.

21 takımlı lig, sıkışık takvim, sakatlıklar, cezalılar ve Kovid. Milli aradan sonra Çarşamba-Pazar maçlarına başlayacağız.

Bu sezon, geniş kadrosu olanlar ve elbette iyi yönetilenler zirvede olacaklar. Tartışmasız bir şekilde ligin en geniş kadrosu Fenerbahçe’de...

Ve yine tartışmasız bir şekilde en iyi yönetilen kulüp, Fatih Terim farkıyla Galatasaray... Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir ve Alanyaspor da elbette üst sıraları zorlayacaktır. Ancak kişisel fikrim; yarış, Fenerbahçe ile Fatih Terim arasında geçecektir. Erol Bulut’un elindeki ürün çok kaliteli. Fakat Fatih Terim’i geçmek istiyorsa; iflastan kurtulan kolonya şirketi sahibi gibi, aynı ürünü daha çok pazarlayacak başka pratikler üzerinde durmayı bilmeli.

YORUM YAZ