MENÜ

Keşke...

Abone Ol Google News

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözüyle başlayalım: “Yurtta Sulh, Cihanda Sulh...” İnsanlık tarihinin sayılı, son yüzyılın tartışmasız askeri dehalarından biri olarak kabul gören Atatürk; ‘Barış’ diyor hem ülkemizde hem dünyada... Elbette ‘savaşa hayır’ diyoruz bizler de... Sevenleri birbirinden ayıran, yıllarca uğraş vererek inşaa ettiğiniz dünyanızı başınıza yıkan ve herşeyden önemlisi ölümlere neden olan bir kavramı, nasıl kabul edebilir bir insan... Güneydoğumuz’da yıllardır süregelen terör... Güneyimizde bitmek bilmeyen savaşlar derken.. Kuzeyimiz de karıştı en nihayetinde. Yaklaşık iki ay önce Rusya’nın Ukrayna’yı işgali ile başlayan savaş sürüyor. Dünyanın en önemli haber ajanslarından Reuters’in bu savaş ile ilgili dün yayınladığı veriler şöyle: En az 46 bin ölüm... En az 12 bin yaralı... En az 400 kayıp... Savaş yüzünden ülkesinden ayrılanlar: 11 milyon... Yıkılan bina sayısı: 1800... Mal kaybı: 565 Milyar Dolar... Yazık değil mi?!

Haberin Devamı

Türkiye; ilk günden bu yana arabuluculuk görevini yürütüyor bu savaşta... Siyasilerimizin özveriyle çalıştığı, ülkemizin evsahipliği yaptığı ‘barış müzakereleri’ umutlandırıyor bizi de dünyayı da... Türk Futbolu da üzerine düşeni yapıyor. Sloganımız ‘Barış İçin Futbol’... Geçtiğimiz günlerde Galatasaray, Dinamo Kiev ile sahaya çıkmıştı; dün de Fenerbahçe, Shakthar Donetsk’i konuk etti. Kimin aklına gelmişse, bu organizasyonlar için kimler emek vermişse hepsine sonsuz teşekkürler.

Haberin Devamı

Ancak bir de sorumuz var organizasyonla ilgili... Ligimiz sürdüğü için maçlar mecburen hafta içi oynandı. Ancak neden saat 17.00? Bu saat yüzünden her iki maçta da yeterli futbolsever göremedik tribünlerde. Hem iş saati olması hem de Ramazan ayı nedeniyle... Ve bir de keşke... Bir çarşamba gecesi, saat 21.00’de bir karşılaşma organize etsek... Fenerbahçe, Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor ağırlıklı, Süper Lig destekli bir takım kursak... Dinamo Kiev, Shakthar karmasına karşı oynasak... Binlerce futbolseverin doldurduğu stadyumda tüm dünyaya tek ses ‘Savaşa hayır’ diye bağırsak... Fena olmaz mıydı?

YORUM YAZ