MENÜ

Hakemi de yeneceksin!

Abone Ol Google News

Ortalık yeterince gergin... Kalbimden geçenleri yazarak gerilime katkı sağlamaktansa, trajikomik halimize bakmayı yeğliyorum. İsterseniz gelin, futbolumuzun ‘alfabe’sine bakalım bugün... Geçmişten bugüne değişmeyen, ‘Ali topu at!’, ‘Veli topu tut!’ kıvamındaki tanımlamalara!

Haberin Devamı

“Hakemi de yeneceksin!” Hatalı kararlar sonrası puan kaybeden takımlar için söylenir! Ancak saçmasapan bir tespittir. Öncelikle hakem rakip değil ki! Üstelik hakemin bir kalesi yok ki; Nereye gol atacaksın onu yenmek için! Futbolcular işlerini yapsın, hakem kuralları uygulasın, hak eden kazansın. “Hakem kötüydü” demek bu kadar zor değil ki!

“Üzerimize oyunlar oynanıyor. Konuşursam yer yerinden oynar!” Genelde yönetici ve teknik adamların tercihidir! Kayıplar sonrası söylenir. Amaç, hedef saptırmaktır! Böyle olmasa çıkar; Şu adamlar oynuyor, böyle yapıyor dersin, olur biter! Zaten ilk galibiyette oyun da biter, yer de yerinden oynamaz, unutulur gider!

“Uyum sorununu aşamadı!” Yeni gelen yıldız oyuncuların, berbat performansları sonrasında kullanılır. Neyin uyumundan bahsedilir, bilinmez! Adamın işi futbol ve insanlar, o adamdan işini yapmasını bekliyorlar sadece! Yeni bir hastaneye tayini çıkan doktorun ya da yeni bir karakola giden polisin uyum sorunu yaşadığını düşünsenize! ★ “Gol ya da goller atıp puan ya da puanlar kazanmak istiyoruz!” Futbolcu repliğidir! İlkokul bir seviyesidir, yorumlamaya değmez!

Haberin Devamı

“Önümüzdeki maçlara bakacağız!” Yine futbolcu repliğidir! Hiç bir şey yapmadık, maçı kaybettik. Ama merak etmeyin, bir sonraki maçı kazanacağız anlamına gelir. Yerseniz...

“Bakmayın sahadaki hırçınlığına, dışarıda melek gibi insandır!” Kavgacı, gıcık, itici futbolcular için söylenir. ‘Dr.Jekyll ve Mr.Hyde Sendromu’dur bu! Gündüz doktor, gece katil yani! İyi güzel ama biz onunla gündüz sinemaya, akşam kafeye gitmeyeceğiz ki! Sahadaki halidir bizim için önemli olan. İyiyse iyidir, kötüyse kötü! Üstelik çift karakterlidir bu insan! Neyini sevelim ki!

YORUM YAZ