MENÜ

Hakem var, hakem 'VAR'

Abone Ol Google News

Charlie Chaplin’in Dünya’yı kasıp kavurduğu yıllar... Sermaye babaları, onun sadece yeteneklerini sömürmekle kalmıyor, etinden sütünden bile faydalanıyordu! Bu bağlamda bir yarışma düzenlediler; Charlie Chaplin’e en çok benzeyen isme ödül vereceklerdi.

Haberin Devamı

Konudan haberdar olan Charlie Chaplin de yarışmaya katıldı, ancak ilk turda elendi. Sahte Charliler galip gelmişti!

VAR sonrasında bizim hakemlerimizin çoğu da ‘hakemlik yarışması’na katılmış ‘sahte Charlie Chaplinler’ gibi ‘sahte hakemler’ sanki! Normalde diş doktoru, ana okulu öğretmeni ya da tekstilciymiş de yarışmanın hatırına hakem olmuş gibiler!

Göztepe-Fenerbahçe maçında, kaleci Altay’ın çizgi ihlalini göremiyor hakem ve yardımcısı. Durağan pozisyon ve bakmaları gereken tek bir nokta var oysa ki. Ya bakmaları gereken yeri bilmiyorlar ya da bakıyorlar, görmüyorlar.

Sonrasında 2-1 öne geçen konuk takım, VAR uyarısıyla golü iptal edilip penaltı tekrarlandığı için 2-1 geri düşüyor! Sonra ne mi oluyor? Konuk takım, 7 sarı, 1 kırmızı kart ve 2 puan kayıpla maçı bitiriyor. Bir önceki hafta lehine verilmesi gereken iptal kararı verilmediği için de isyan ediyorlar doğal olarak.

Haberin Devamı

Aynı haftanın bir diğer maçı... Beşiktaş, Kayserispor’u konuk ediyor. Rakip moral açıdan bitik, Kartal istekli, tribünler coşkulu... Kısacası Beşiktaş’ın kazanmama ihtimali yok gibi. Maç içinde bir pozisyon... Caner sol kanattan ortalıyor, Gönül vuruyor ve gol oluyor. Televizyondan izliyoruz, topun tamamı çıkmış gözüküyor. VAR’daki hakem arkadaşlar, çıplak gözle topun izdüşümünü alıyor ve topun izdüşümü saha çizgisiyle kesişiyor kararı veriyor. Gol kararıyla skor 2-0 oluyor.

Mesele Fenerbahçe, Beşiktaş veya bir başka kulüp değil. Empati yapın! Şimdi onun başına gelenin, yarın senin canını yakacağını düşünün. Ve şu soruya yanıt verin; Hangisi gerçek, hangisi sahte? Cüneyt Çakır hakem ise...

YORUM YAZ