MENÜ

Gerçek Süper Lig!

Abone Ol Google News

‘Yılın en kaliteli mısır ödülü’nü alan çiftçi, yetiştirdiği mısırın tohumlarından bütün komşularına dağıtmaya başlamıştı. Oysa ki, kimseye vermeyebilir, yine sadece kendisi yetiştirebilir ve her yıl büyük paralar kazanırken aynı zamanda ödülleri de kimseye kaptırmayabilirdi. Bir gazeteci, çiftçiye neden böyle bir karar aldığını sordu. Çiftçinin yanıtı, bir hayat dersiydi:

Haberin Devamı

- “Rüzgâr, olgunlaşan mısırlardan polenleri alır ve diğer tarlalara dağıtır. Eğer komşularım kalitesiz mısır yetiştirirse, çapraz tozlaşma sonucu her geçen yıl ürettiğim mısırın kalitesi düşer. Eğer kaliteli mısır yetiştirmek istiyorsam, komşularımın da kaliteli mısır yetiştirmelerini sağlamalıyım...”

★★★

Hayat da böyledir aslında...Farkına varmayız belki ama; aslında hepimiz birden kazanmadıkça, hiçbirimiz kazanmış sayılmayız.

Fenerbahçe’nin şampiyonluğu; Galatasaray’ı geçtiği için değerlidir... Beşiktaş’ın derbi galibiyeti, Fenerbahçe’yi yendiği için... İpi Trabzonspor en önde göğüslüyorsa eğer, bu başarıyı değerli kılan, İstanbul’un büyüklerine karşı gösterilen duruşun büyüklüğündedir. Elbette rakiplerdir birbirlerine... Hem de öyle böyle değil yani! Ancak kabul etmek istemeseler bile bütün taraftarlar şunu bilirler: Senin büyüklüğün, yarıştığın rakiplerin büyüklüğü ile ölçülür... Misal; Beşiktaş’ın, Fenerbahçe’nin, Trabzonspor’un yarışmadığı bir ligde şampiyonluk, kaç Galatasaraylı’yı mutlu eder?!

Haberin Devamı

Görünen o ki çok ilginç bir sezon bizi bekliyor olacak... 21 takım, 42 hafta ve 400’ü aşkın maç... Lige yeni katılanların ilk hafta kazanması, geçen sezonun yıldızlarının yenilgiyle başlaması, önemli göstergeler... Ancak asıl heyecan; Ekim ayında başlayacak... Yeni transferlerin takımlarına adaptasyonlarıyla birlikte büyük rekabetler bizi bekliyor olacak. Nuri Şahin’i Antalya’da, Biglia’yı Karagümrük’te, Loic Remy’yi Rize’de, Babacar’ı Alanya’da, Rafael ve Chadli’yi Başakşehir’de, Mame Diouf ve Traore’yi Hatay’da, Max Gradel’i Sivas’ta, Lennon’u Kayseri’de, Tetteh’i Malatya’da izleyeceğiz... Daha ne olsun! Sakatlıkların minimum seviyede yaşanacağı, kavga dövüşün olmayacağı, dostluk içinde geçecek ve hak edenlerin hak ettiklerini kazanacağı bir sezon olsun...

YORUM YAZ