MENÜ

Futbol sahada güzel, borsada değil

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Siz bu satırları okurken tarih yaprakları 30 Ekim’i gösteriyor olacak. Fakat ben bu satırları karalarken, 29 Ekim... O nedenle öncelikle Cumhuriyet Bayramınızı kutlar, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, bizim bugünleri görebilmemiz için canını feda eden tüm arkadaşlarını saygıyla, rahmetle anarım. Nice 90 yıllara...
Geçelim yazımıza... Atılan tekmeleri, verilmeyen golleri, kahramanları ya da alkışlananları yazıyoruz zaten her hafta. Bugün bayram ya... Eğlenceli bir şeyler karalayalım isterseniz. Umarım, eğlenirsiniz.

Slaven Bilic: Dünyayı tek başıma kurtaramayacağımı gayet iyi biliyorum. Ancak haksızlığa karşı hep ön saflarda olacağım. (Adam olmak böyle bir şey işte)
Aatıf Chahechouhe: Soyadımı doğru yazabilmek için yıllarca uğraştım. Ne anlama geldiğini hâlâ bilmiyorum. (Adının anlamı ne!)
Metin Kurt: Futbol arsada güzeldir, borsada değil. (Güzel adam...)
Tolga Zengin: Olimpiyat Stadı’nın güzel olan tek şeyi ismi; ‘Atatürk’ (Güzel adam 2)

Manuel Fernandes: Portekiz ve İspanyollar’ın pasla, Türkler’in ise kalbiyle oynadığı oyunun adıdır futbol. (Doğru söz!)
Cristiano Ronaldo: Messi zeki, İbrahimoviç güçlü, Beckham yakışıklı diye seviliyor. Ben sevilmiyorum, çünkü bunların hepsi bende var. (Haklı)
Lionel Messi: Ronaldo mu yoksa sen mi diye soranlara, Ronaldinho’nun halâ hayatta olduğunu söyleyip konuyu kapatıyorum. (Maradona öldü mü!)
Pep Guardiola: En büyük amacım Messi’yi dünyanın en iyi futbolcusu yapmaktı, ama o beni dünyanın en iyi hocası yaptı. (Nöbet Ribery’de)
Shevchenko: Sokaklarda çocukların, kırmızı-siyah Milan formamı giydiği günleri çok özlüyorum. (Kendi düşen ağlamaz)
Ünal Aysal: Alex Ferguson’un sözleşmesi nasıl bilmiyorum, ama öğrenirsem eğer Fatih Terim ile öyle bir sözleşme yapacağım. (Tek maddelik: Gönder gitsin!)

Gökhan Keskin: 17’sinde ‘At yarışı oynuyor, göz kulak ol’ diye getirdiler Sergen’i bize. Bir hafta sonra Metin, Sergen ve ben kupon yapıyorduk.(Giriş!)
Muhabir: 18 yaş altı iddaa oynayan gençlere ne söylemek istersin? Sergen Yalçın: Bundesliga’ya oynamasınlar, çok sürpriz oluyor. (Gelişme!)
Sergen Yalçın: Avrupa’ya gitmek öyle kolay değil. Bayern Münich beni alacaktı, adamlar bir araştırmışlar, almaktan vazgeçtiler. (Sonuç!)

İbrahimoviç: Ronaldo şanslı adam. Her seferinde en önden bilet bularak, Messi’nin ödülü alışını izliyor. (Ağır olmuş)
Mario Balotelli: Ben onun attığı golü antrenmanda canım sıkıldıkça atıyorum. (Al sana cevap İbra)
İbrahimoviç: Balotelli Madrid’e mi? Hayır... Bence Barcelona’ya daha çok uyar; vasat takım, vasat oyuncu. (Al sana cevap Mario)

Mancini: Ronaldo’yu durdurmak için polis çağırmamız gerek. (Yetmez...)
Muhabir: Messi’yi nasıl durdurmayı düşünüyorsunuz? Luis Oltra: Pep’ten Messi’yi oynatmamasını rica edeceğiz. (Mantıklı)
Stoichkov: Beni durdurmak için tabancaya ihtiyaç duyarlardı. Messi’yi durdurmak için makineli tüfeğe ihtiyaç var. (Daha mantıklı)

Metin Kurt: Futbol oynayacaksam halka yakın olurum. Bu yüzden sol kanattayım. (Adam...)
Muhabir: Takım yorgun muydu? Mourinho: Yorgun mu? Günde 15 saat çalışıp ayda birkaç yüz Euro’yla evine dönen baba yorgun olur, biz değil. (Adam 2)
Pavel Nedved: Bir takım küme düşerse futbolcular gider, adamlar kalır. (Adam 3)
Scolari: Bir kupa kazanmak istiyorsanız Pele ne diyorsa tersini yapmalısınız. (Doğru...)
Ümit Özat: Sparta Prag’ı Sparta’da yeneceğiz! (Prag’da da kutlama yaparız!)
Samet Aybaba: Olcay’ı Messi’ye neden tercih ederim? Çünkü her şeyden önce Kayserili. Messi’nin nereli olduğunu bilmiyoruz. (Uzaylı hocam!)

Muhabir: Barça’da oynamak ister misin? Balotelli: Hayır, ben kızlarla futbol oynamam. (Arıza)
Cantona: Ben bir takıma karşı oynamam. Ben, yenilgiye karşı oynarım. (Fenomen...)
Totti: Bir gecede 6 kızla dışarı çıktım. Hepsini birbirleriyle aldattım, ama Roma’yı asla aldatmadım. (Yakışır)
Ron Atkinson: Hayatım boyunca hakemler hakkında yorum yapmadım ve bu alışkanlığımı bugün maçımızı yöneten şerefsiz için bozmayacağım. (Bozma)

Maradona: Boca-River derbisi El Clasico’dan farklıdır. Göğsüm yanıyor gibi hissederim. Julia Roberts’la yatmak gibi bir şey. (Vay)
Wanyama: Barcelona’ya gol atmanın verdiği his inanılmazdı. Seksten bile daha iyiydi. (Vay vay)
Balotelli: Futbol mu daha güzel kızlar mı diye sorsalar hiç düşünmeden futbol derim, ama biraz düşünürsem eğer kızlar derim. (Vay vay vay)
Muhabir: Hiç, bir golü kız arkadaşına hediye ettiğin oldu mu? Sergen Yalçın: Aynı golü iki kıza hediye ettiğim bile oldu. (Nokta)

Cyruff: Doktorlar sigarayı bırakmazsam artık futbol oynamayacağımı söylediler. Ben de futbolu bıraktım. (Yanlış tercih)
George Best: 1969’da içkiyi ve kadınları bıraktım. Hayatımda geçirdiğim en berbat 20 dakikaydı. (Doğru tespit)

..Ve final...
Metin Oktay: Galatasaray’da kaptanlık yaptığım zamanlarda yazı-tura yapılacağı vakit hep tura derdim. Varsın Atam’ın silüeti yere değmesin.
(Saygılarımla...)

YORUM YAZ