MENÜ

En iyisi futbolcular!

Abone Ol Google News

“Henüz ilkokula gittiğim yıllar... Küçük bir öğrenciyim yani. Bir gün arkadaşlarımızdan birine babası, çok güzel bir kol saati satın almıştı. Yandaki bir tuşa bastığında saati gösteriyor, bir diğer tuşa bastığında kronometre açılıyordu. Arkadaşımız, koluna taktığı bu saatle okula geldi. Çocukluğun verdiği heyecanla saati hepimize gösterdi. O yaştaki bizler için çok büyük bir olaydı bu... Hem çok beğenmiştik hem de kıskanmıştık!

Haberin Devamı

İçimdeki kıskançlık dürtüsü, bana büyük bir hata yaptırdı. ‘Benim de böyle bir saatim olmalı’ dedim ve çocuğun bize göstermek için kolundan çıkartıp masada unuttuğu saati çaldım. Saati cebime koyduğumda, ruhumu kaplayan mutluluğu halen hatırlarım!

Fakat bir şeyi düşünmemiştim! Saatinin olmadığını anlayan çocuk, durumu öğretmene anlattı. Öğretmen, ‘Saati kim aldıysa sahibine geri versin’ dedi. Utancımdan yerin dibine girmiştim, fakat o an ortaya çıkıp bu olayı yaptığımı söyleyemezdim.

Öğretmen bütün sınıfı tahtanın önünde dizdi ve ‘Hepiniz gözlerinizi kapatın’ dedi. Ceplerimizi teker teker arayarak saati buldu ve sonrasında da gözlerimizi açtırdı. Kendi cebine koyduğu saati çıkartıp sahibine geri verdi. Sonrasında da derse devam etti.

Haberin Devamı

Aradan yıllar geçti. Eğitim Fakültesi’ni bitirmiş, öğretmen olmuştum. Öğretmenler Günü’nde İlkokul Öğretmenimi aradım. Bir süre sohbetten sonra, yıllardır kafamı kurcalayan soruyu sordum: “O saati çaldığım halde, bana bir kelime etmeden, yüzüme bile bakmadan olayı kapattınız. Neden böyle bir şey yaptınız?”

Öğretmenim, hayatımın en büyük dersini bu soruyu yanıtlarken verdi: “Hatırlarsan, sizlere gözlerinizi kapatın demiştim. O an ben de sizler gibi gözlerimi kapattım. Saati buldum, ama kimin cebinden aldığımı görmedim!”

Kulüpler de aslında birer okul sınıfı gibidir. Başkanlar ‘Okul Müdürleri’, teknik direktörler ‘öğretmenler’, profesyoneller ‘okulda çalışan memurlar’, sınıf başkanları ‘hakemler’ ve futbolcular da ‘öğrenciler’...

Okullarda disiplini, karmaşayı engellemekle yükümlü müdürler; futbol dünyasında kavgayı ve kuralsızlığı körükleyen bir numaralı aktörler malesef... Okullarda öğreten, eğiten ve örnek olması gereken öğretmenler, futbol dünyasında akıl tutulması yaşıyor genelde...

Okullarda sınıf içi düzeni korumakla yükümlü sınıf başkanları, futbol dünyasında düzensizliğin karşılığı maalesef... Allah’tan memurlarımız uyumlu, öğrencilerimiz az sorunlu...

Yoksa... Allah muhafaza...

YORUM YAZ