MENÜ

Doğru yer...

Abone Ol Google News

Ölüm döşeğindedir adam... Yanıbaşında oturan oğluna, son bir isteği olduğunu söyler: “Kolumdaki saat, bana büyükbabandan kaldı. Ona da babasından kalmıştı. Daha öncesini bilmiyorum. Ben de sana bırakacağım. Senden isteğim şu; bu saati saatçiye, eskiciye, son olarak da müzeye götürüp değerini sor...”

Haberin Devamı

Saatçi, “Eski bir saat, 5 dolar eder” der. Eskici, 10 dolar değer biçer. Şehir Müzesi’ndeki Müdür ise şunları söyler: “Beyefendi, bu bir tarihi eser... En az 1 milyon dolar eder...”

Şaşkına dönen oğul, babasının yanına döner. Babası fiyatı duymadan, oğluna son sözlerini söyler: “Şunu unutma; Doğru yer, senin değerini belirler. Senin için doğru olmayan yerde kalma. Kim değerini biliyorsa oraya git...”

Hepimiz için bir hayat dersi aslında bu hikaye.. Ve profesyonel yaşam için de geçerli. Örneğin; Fenerbahçe’de hak ettiği değeri bulamadı Aykut Kocaman. Oysa yıllarını vermişti kulübe... Goller atmıştı, şampiyonluklar yaşatmıştı futbolcuyken. Teknik adamlığı döneminde de zirveye taşımıştı Çubuklu’yu. 3 Temmuz’un yükünü, birkaç yönetici ile birlikte omuzlarında taşımıştı. Ne ağır bir yüktü o... Tüm bunlara karşın dudak büktüler hocalığına da, adamlığına da.. Ve ayrıldı. Doğrusunu yaptı. Çünkü gittiği yer; her daim O’na değer veren Konyaspor’du...

Haberin Devamı

Örneğin; Şenol Güneş... Ne Trabzonspor’da ne Beşiktaş’ta değeri bilindi bana göre... Şezlong yazarları olmasa bile; Milli Takım yetkilileri, halk ve elbette çıkarsız futbol yazarları, Güneş’e hep hak ettiği değeri verdiler. Şezlong yazarları kabul etseler de etmeseler de Türk Futbol Tarihi’nin en önemli başarısı halen O’na ait. Muhtemelen İzlanda, Andorra maçlarından sonra Ay- Yıldızlı ekibi, 2020’ye Grup Lideri olarak götürerek bir ilki daha başaracak.

Genç futbolcu kardeşlerim... Anadolu kulüplerinde inanılmaz işlere imza atıp İstanbul’un büyüklerine gelen ve muhteşem olabilecek kariyer hikayeleri, kısa film tadında kalan ağabeylerinizi örnek alın... Tarık Daşgün’ü, Okan Koç’u, Serkan Aykut’u hatırlayın. Transferiniz söz konusu olduğunda; gideceğiniz camianın büyüklüğü ve parasal konular kadar, size değer verilip verilmeyeceğini de hesaplayın.

Unutmayın; aynı saat, saatçide 5 dolar, müzede 1 milyon dolar edebiliyor. Çünkü doğru yer; sizin kıymetinizi belirliyor...

YORUM YAZ