MENÜ

Diagne ve Falcao

Abone Ol Google News

Olaylara bakış açınız, sonucu mutlaka değiştirir... Kötü bakarsan kötü görürsün, iyi bakarsan iyi...

Haberin Devamı

Mesela “İstanbul’u dinliyorum, gözlerim kapalı” diye başlar ve yüzyılın en iyi şiirlerinden birini yazar Orhan Veli... Aynı İstanbul’a bakar, “Sen mi büyüksün ben mi, göreceğiz” der delinin teki...

Mesela geçen yıl bu haftalarda tam 20 gol atmış Diagne’yi, “Topçu değil” diye gönderdik bu ülkeden... “Golcünün Kralı” diye getirdiğimiz Radamel Falcao’nun 1 golü var daha ve halen omuzlarda!

Mesela “Geleceğin Milli Takım Kaptanı olacak” demiştik Oğuzhan Özyakup’a... Şimdilerde sonradan oyuna girebilirse görüyoruz ancak... “Yerli Maradona” idi Muhammetimiz... Şimdi nerelerde, bilen var mı? “Eto’o bitmiş”ti hani! Gördük ki, bitmemişti!

Hatırlayın lütfen... “Doncic’ten bi şey olmaz” diyen ulemalar bile vardı canım ülkemde! 16-17 yaşlarında Real Madrid’in yıldızıydı, 18 yaşında Slovenya’yı tarihte ilk kez Avrupa Şampiyonu yaptı. 19 yaşında NBA’deki ilk sezonunda 72 maç oynadı; 21.2 sayı, 7.8 ribaunt, 6 asist ortalaması tutturdu. 20 yaşında (yani bu sezon) 25 maçlık istatistikleri ise şöyle: 29.3 sayı, 9.6 ribaunt, 8.9 asist... NBA’de gelmiş geçmiş en genç MVP olma yolunda koşuyor çocuk! Ama bi şey olmaz ondan!

Haberin Devamı

“Vedat Muriç, Fenerbahçe’nin golcüsü olamaz” diyenler de vardı. Oldu, hem de ne oldu ama...

Sözün özü; Bin düşünüp, bir konuşmak lazım aslında... Ön yargılı olmadan, ukalâlık yapmadan bir de!

Mevlana Celaleddin Rumi ile bitirelim... “Kusur bulmak için bakma birine, Bulmak için bakarsan bulursun... Kusuru örtmeyi marifet edin kendine, İşte o zaman kusursuz olursun...”

YORUM YAZ