MENÜ

Cevapsız sorular...

Abone Ol Google News

Sezon bitti... Şampiyon da belli, küme düşenler de... Şimdi cevabı verilmeyen soruları sorma zamanı... Kulüpler Birliği, Abdurrahim Albayrak, Ali Dürüst ve Mehmet Topal’a soruyoruz.

Haberin Devamı

Tarih 27 Kasım 2018...

Sayın Fikret Orman’ın Başkanlık yaptığı Kulüpler Birliği bir açıklama yayınladı. Konu; Merkez Hakem Kurulu’nun, Galatasaray- Konyaspor maçında Galatasaray aleyhine fahiş bir hata yapan hakem Hüseyin Göçek ile VAR Hakemi Halis Özkahya’ya ikinci bir değerlendirmeye kadar maç vermeme kararına karşıydı.

Özetle; “İnsanın var olduğu her yerde hata da işin bir parçasıdır. Dünya’nın bir çok liginde de hakemlerin performansına bağlı uygulamalar mevcuttur. Bu tasarrufun zamanlaması ve uygulama biçimi dikkate alındığında, yetki kapsamında masum bir karar olduğuna inanmak ve bunu savunmak, bu şartlarda mümkün değildir” deniyordu.

Soruyoruz: Galatasaray hariç, 17 kulübün görüş birliği ile bu açıklamanın yapıldığı açıklanmıştı. 17 kulüp yönetimi, bu açıklamanın altına gerçekten imza attı mı? Yoksa bir çoğu, bu açıklamayı, bir sonraki gün gazetelerden mi okudu? O toplantıda Galatasaray’ı temsilen kim vardı? Ya da biri var mıydı? Var ise kimdi? Yok ise bu oluşum Birlik mi?

Haberin Devamı

★ Bu krizin patladığı gün, Türkiye Futbol Federasyonu Başkan Vekili ve Milli Takımlar Sorumlusu Ali Dürüst istifa etmişti. Bir gün sonra, “Galatasaray’a daha iyi hizmet edebilmek için bu kararımdan vazgeçiyorum” diyerek istifasını geri çekti.

Soruyoruz: Sayın Ali Dürüst’ü bu kararından vazgeçirenler kimlerdi? TFF, Türkiye’de futbolun çatı kurumudur. Bu nedenle TFF’de görev alanların tek bir takımı (Türkiye Milli Takımı) olması gerekmez mi?

★ Sezonun son 5 haftasına girilirken Galatasaray Başkan Vekili Abdürrahim Albayrak, “Bu kadar çabamıza, ekonomik krizdeki bu kadar emeğimize yazıktır, günahtır. Sadece Galatasaray için değil, öbür kulüplere de yapılmasın bu. Eğer bir takım şampiyon ilan edilecekse, açık açık ilan etsinler, şampiyon yapsınlar. Bildiğim birçok şey var, bana söylenen birçok şey var. Zamanı geldiğinde çok şey paylaşacağım” demişti.

Soruyoruz: Sayın Abdurrahim Albayrak, zamanı gelmedi mi? Türk Futbolu’nun bekası adına bildiklerinizi mutlaka açıklamanız gerekmez mi?

★ Sezonun son haftası, Kadıköy’de, henüz maça girmeye hazırlanan Mehmet Topal’ı bir grup taraftar ıslıkladı.

Soruyoruz: Mehmet Topal’a bunların yapılması için bir futbolcunun taraftar gruplarına para verdiği doğru mu? Savcılıkta bu evrakların var olduğu iddia ediliyor. O futbolcu kim?

YORUM YAZ