MENÜ

Bazı iyi şeyler

Abone Ol Google News

Şampiyon olmuş; Hem de 5. kez... Tarihte bunu başaran sadece 3 isim var, biri de artık O... Büyük yarış bitmiş, henüz teri bile kurumamıştı. Muhabir sordu: “Artık size GOAT (Greatest of all time-Tarihin en iyisi) diyebilir miyiz?”

Haberin Devamı

Şu cevabı verdi: “Ben hiçbir zaman kendimi en iyi olarak nitelendirmedim. Elbette yeteneklerimi ve neler yapabileceğimi, nerede durduğumu biliyorum. Aldığım sonuçlar, sonuçların ortaya çıkardığı gerçeklerle insanların aklında yer edinmek doğaldır, ama Michael halâ en çok yarış kazanan isim ve kabul etmeliyiz ki, tarihin en iyisi halâ o... Michael’ın 7 şampiyonluğu, 91 yarış birinciliği var. Benim ise 5 şampiyonluk ve 71 birincilik.

O sayıya ulaşmak için özel bir çabam yok. Fakat elimden gelenin en iyisini yapacağım. Birkaç yıl daha buralardayım, umarım o sayıya yaklaşabilirim. Fakat şu gerçek asla değişmez: Michael bir dâhiydi. Her zaman onun hayranı olmaya devam edeceğim.” Lewis Hamilton bu; Formula 1’in yaşayan efsanesi. Bir kaza sonrası yatağa hapsolan Michael Schumacher’den böyle bahsediyor.

Haberin Devamı

Muhabir soruyor: “En çok çalışmak istediğiniz futbolcu kim?” Sir Alex Ferguson yanıtlıyor: “Bana Zidane’ı verin, yanına on tane kalas koysam bile, Şampiyonlar Ligi’ni kazanırım!” İşte ‘O’ Zidane; “Dünyanın en iyi orta saha oyuncusu olmak nasıl bir duygu?” sorusuna şu yanıtı veriyor: “Bilmem... Bunu bana değil, Paul Scholes’a sorun!”

Muhabir, “Futbol size ne kazandırdı?” diyor. Zidane cevap veriyor: “Çocuktum. Ayakkabım olmadığı için arkadaşlarımla futbol oynayamamış ve çok ağlamıştım. Sonra bir gün, tek ayağı olmayan bir adam gördüm ve aslında ne kadar zengin olduğumu fark ettim.”

Muhabir soruyor: “Sizi en çok etkileyen futbolcular kimdi?” Del Piero yanıtlıyor: “Hayatım boyunca sadece iki futbolcuyu izlerken gözyaşlarımı tutamadım. İlki Maradona, ikincisi Ryan Giggs...” Nezaket... Kültür... Saygı... Alçak gönüllülük... Etik... Vesaire... Aklınıza gelebilecek her iyi duygu var sözlerinin, kalplerinin içinde...

İyi bir şeyler yazmak istedim bugün bu satırlarda... Çünkü halâ kendi başarımızdan daha çok rakibin başarısızlığı mutlu ediyor bizi! Çünkü unutamadığımız kahramanlarımız halâ Felipe Melo, Diego Lugano, Pascal Nouma, Didier Zokora... Halâ...

YORUM YAZ