MENÜ

Baros'tan tekzip

Abone Ol Google News
Haberin Devamı

Galatasaray Yönetimi ‘adalet’ isterken hafta boyunca, Milan Baros yine penaltı istedi Antalya’da. Hakem inansa Aslan öne geçecek ama kaybedecekti.

Galatasaray-Kayserispor maçından sonraki hemen her gün Galatasaray-Futbol Federasyonu çatışması izledik naklen. Önce ‘Galatasaray Yönetimi’ açıklama yaptı, sonra Başkan Adnan Polat konuştu, ardından Murat Yalçındağ-Haldun Üstünel-Adnan Sezgin üçlüsü ekrana çıktı.. Ve en nihayetinde Skibbe de bu konuyu yorumladı. Bu süreçte federasyon da kontrataklarla gol aradı!

Polat ve kurmayları, Galatasaray’ın haklarını korumak üzere o göreve getirildi. Bu açıdan bakıldığında, yaptıklarına saygı göstermek şart. Ancak yönetim hafta içi her gün “Biz hak yemek istemiyoruz, ama hakkımızı da yedirmeyiz. Sadece adalet istiyoruz” fikrini savunurken; Antalyaspor maçında kendi futbolcuları kendilerini tekzip etti. Milan Baros bir maçta daha kendini yere bıraktı, hakemi kandırmayı denedi. Hakem yemedi, sarı kartı gösterdi. Peki, ya yeseydi?
Hakem o pozisyonu yese, penaltıyı verse ve Galatasaray öne geçseydi... O dakikadan sonra Galatasaray muhteşem oynasa, Antalyaspor’u perişan etse bile, herkesin aklında o penaltı kalacaktı ve Galatasaray’ın hafta içi sürekli tepki gösterdiği için hakemin etkilendiği konuşulacaktı.

Bazen bir musibet, bin nasihâtten iyidir derler ya... Tam da bu duruma yakıştı bence...
Galatasaray sadece 1 maç kaybetti ama (haklı ya da haksız, çünkü bu isyanları yoruma açıktı) kanımca Baros’un o hareketini hakem yemediği için haftadan kârlı çıktı.
Şimdi Galatasaray Yönetimi ne yapmalı? Bence Bordeaux maçı biter bitmez Baros’a para cezası vermeli. Attığı gollerle Galatasaray’a kazandırdıkları ortada Baros’un... Fakat bir futbolcu 7 sarı kartın tamamını hakeme itiraz veya hakemi aldatmadan (penaltı isteme ya da topu elle çelme) almışsa da ciddi bir uyarıyı hak etmiştir herhalde...

İnönü’de 90 dakika sonunda tabelada 1-1 yazıyordu. Fakat bana sorarsanız, o maçı Trabzonspor kazandı! Çünkü yarıştaki en ciddi rakiplerinden biriyle aradaki puan farkını korumayı başardı.
Sahanın yıldızı tartışmasız Yunus Yıldırım’dı. Bir futbolsever olarak kendisine teşekkür ederim. Çünkü hâlâ aklımda bir soru var ve yanıtını düşünmekten dahi endişeliyim...
Size de sorayım: Bu maçı Cüneyt Çakır yönetseydi, maç kaç kaç ve kaça kaç biterdi!

YORUM YAZ